zaterdag 19 mei 2012

MFS: Baboesjka's

Vandaag is het weer tijd voor My Favorite Stuff zodat jullie weer iets meer over mij te weten komen. Deze keer gaat het over Baboesjka's.

Vanaf kleins af aan ben ik al helemaal gek van deze poppetjes. Hoe dat komt? Het is begonnen door een tante van mij. Zij had zelf 1 setje baboesjka's en elke keer als ik daar op visite kwam of ging logeren dan ging ik daar met haar baboesjka spelen. Eigenlijk was het geen speelgoed maar omdat ik zo voorzichtig met spulletjes was mocht ik er toch altijd mee spelen. Ik kon er uren zoet mee zijn met alleen maar die poppetjes in en uit elkaar te halen. Sindsdien hebben baboesjka's denk ik mijn hart gestolen. Helaas is mijn tante al heel wat jaren geleden overleden, maar de liefde voor baboesjka's heb ik nog steeds.
Ik ben er ook jaren naar op zoek geweest om mijn eigen Baboesjka's te hebben alleen helaas kwam ik dan altijd terecht op webshops en ik ben eerlijk dat ik wat jaren geleden nog niet echt aankopen via internet durfde te doen. Het hield dus al snel op en kon alleen hopen dat ik ze toch ooit in een winkel zou tegen komen. Dat is gelukkig gebeurt of tenminste het was niet in een winkel. Vorig jaar was ik net zoals dit jaar naar Brapop geweest hier in Apeldoorn. Na wat kraampjes te hebben bekeken zag ik daar ineens een kraampje die mij ontzettend blij maakte. Ik zag een hele groep Baboesjka's bij elkaar. Ik denk dat het zeker een groep van 20 tot 25 Baboesjka's bij elkaar waren in allerlei kleuren en maten. Ondanks de prijs heb ik ook geen moment getwijfeld om er 2 te kopen. Deze 2 Baboesjka's zijn ook op de foto's te zien en nu een jaar later kijk ik er nog elke dag met plezier naar als ik mijn slaapkamer binnen loop. Misschien dat er nu ook de vraag naar boven komt of ik er nog uren mee kan spelen, maar nee  dat doe ik nu niet meer haha. Ze staan nu gewoon voor de sier in mijn slaapkamer.
Inmiddels zijn Baboesjka's ook weer wat bekender geworden waardoor er steeds meer dingen met afbeeldingen van een Baboesjka in de winkels liggen en ook die dingen kan ik dan natuurlijk niet laten liggen. Zoals een sleutelhanger met een baboesjka en de baboesjka kralen van de xenos. Ik maak zelf namelijk ook sieraden en dan kunnen de baboesjka kralen ook zeker niet ontbreken.
Nog even een weetje Baboesjka worden ook vaak Matroesjka's genoemd en ze komen officieel uit Rusland. Op de orginele Baboesjka's wordt een boerenmeisje uitgebeeld.

Ik hoop dat jullie het een leuk stukje vonden.

Tot de volgende blog !!


Veel Liefs,
Lies