dinsdag 9 oktober 2012

Verkouden? 7 tips om je iets beter te voelen

De snotterperiode is weer aangebroken. Overal om mij heen hoor en zie ik weer steeds meer verkouden mensen. Zo ik zelf ook sinds gisteren. Ik ben eerlijk dat ik me dan altijd wel een beetje zielig voel met een schrale keel, lamlendig voelen en een neus die de meest gekke dingen gaat doen. Ja sorry dames, maar het zielig voelen als je ziek bent is dus niet alleen voor mannen. Ook wij kunnen dat best wel goed. Als ik mij een beetje zielig begin te voelen, dan mag ik mij van mezelf natuurlijk ook wel een beetje verwennen en extra vertroetelen. Vandaag deel ik daarom met jullie mijn 7 tips om je verkoudheid toch iets dragelijker te maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.......


1. Als eerste een soepje dat vind ik zelf altijd erg lekker om te eten als ik me niet zo lekker voel en dan vooral kippensoep. Wist je dat kippensoep ook goed werkt voor een griep of verkoudheid? Al eeuwen wordt kippensoep hiervoor als huismiddeltje gebruikt. Hoe dat werkt? Allereerst de stoom die van de soep afkomt maakt je neus iets meer vrij waardoor je vrijer kan ademen. Daarnaast zit er een stofje in kip die ontstekingsremmend werkt en zorgt dat de slijmaanmaak in je longen en neus verminderd wordt. Heb je geen zelfgemaakt kippensoepje? Maakt niet uit hoor, want ook soep uit blik zorgt ervoor dat je klachten iets verlicht worden.

2. Drink voldoende! Dit is heel erg belangrijk om afvalstoffen af te voeren. Het beste wat je kan drinken is water, vruchtensap en kruidenthee. Laat ik nou net helemaal gek zijn op die laatste 2. De kruidenthee en sapjes worden hier dan ook massaal het huis in gesleept om vervolgens lekker op te drinken.

3. Zorg voor voldoende rust, want je lichaam is al druk zat met het zorgen dat jij weer beter zal worden. Kan je absoluut niet stilzitten, dan hoeft dat ook niet. Zie het eerder als een kans om wat leuke en fijne dingen te doen. Vertroetel je lichaam lekker met verzorgingsproducten. Misschien heb je zelfs nog producten liggen die je niet eens hebt uitgetest. Dan is dit je kans! Of ga lekker op de bank hangen in een comfortabele outfit, een dekentje en een lekkere kop thee en zet die ene film of serie op die je al zo lang wilt zien of pak een stapel tijdschriften die je van voor naar achteren helemaal uit gaat lezen. Kortom doe waar je zin in hebt, maar waar je normaal geen tijd voor hebt of voor maakt. Zolang jij je maar niet teveel in gaat spannen.

4. Krijg je bijna geen adem meer doordat je neus dichtzit? Neem dan eens een stoombadje. Hier heb je niet speciaal een gezichtsstomer voor nodig. Een bak of zelfs een oude pan en een grote handdoek zijn al voldoende. Vul deze met kokend water, erboven gaan hangen met de handdoek over je hoofd en stomen maar! Wat erg fijn is om hier aan toe te voegen is een lepel Vicks blue of wat eucalyptus. Heb je dit niet in huis, maar wel kamille theezakjes dan kan je dit ook gebruiken door ze in het water te hangen.

5. Zet naast je neusspray en stapel zakdoeken ook een zak drop of iets anders wat je heel erg lekker vind en waar je op kan zuigen. Nee ik weet het dat het niet gezond is, maar hey! je voelt je niet zo lekker en je keel is schraal of misschien wel pijnlijk. Pak dus lekker dat dropje of wat je ook lekker vind en verzacht je keel er wat mee. Zelf geef ik de voorkeur voor honingdrop of stophoest.

6. Ook al worden melkproducten afgeraden voor de vorming van slijm bij een verkoudheid, dan drink ik het zelf altijd wel. Ik drink dan een warme kop melk met anijsblokjes net voordat ik ga slapen. Dit krijg ik ook al vanaf kleins af aan van mijn moeder als ik me niet zo lekker voel. Of het echt wat met je lichaam doet voor de verkoudheid weet ik niet, maar ik slaap er altijd wel lekker door en voldoende nachtrust is natuurlijk ook erg belangrijk. Je kan de anijsblokjes gewoon in de supermarkt kopen en zal waarschijnlijk bij de houdbare melk liggen. Duur is het ook zeker niet,want je hebt al 3 doosjes voor ongeveer 1 euro.

7. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze tip zelf uit heb geprobeerd, maar dat ik er weinig van heb gemerkt dat het werkte. Misschien dat het voor jou wel zal werken, want ik hoor hier van anderen juist hele positieve ervaringen mee. Snij voor het slapen gaan een ui doormidden of snipper hem. Zet dit naast je bed in een bakje en laat dat er gewoon de hele nacht staan. Het bakje met ui zou ervoor moeten zorgen dat je neus open blijft en je de volgende dag ook minder last hebt van een verstopte neus. 

Dit waren mijn 7 tips om de verkoudheid toch iets dragelijker te maken, want helaas is er geen pilletje of drankje dat je er binnen een uur vanaf bent. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en het leuk vonden om het te lezen.

Waar voel jij je beter door als je verkouden bent? En heb jij misschien nog tips die je zou willen delen?

Veel Liefs,
Lies

Bron foto's : www.weheartit.com