woensdag 26 december 2012

Tag : Christmas tag

Voor de eerste kerstdag kwam ik een tijdje geleden al een hele leuke tag tegen en dit is de Christmas Tag. Ik heb hem voor jullie met veel plezier ingevuld en hoop dat jullie het ook leuk vinden om het te lezen. Kijk snel verder.......

1. Wat is je favoriete kerst/feestdagen bestemming?
Echt een favoriete bestemming heb ik niet. Ik ben toch iemand die gewoon lekker thuis wil zijn deze dagen met de mensen die mij dierbaar zijn. Het huisje gezellig maken met alle versieringen, lekker eten, muziekje erbij en het gewoon gezellig hebben met elkaar. 

2. Enkele familie tradities?
Ik heb even zitten denken en kan eigenlijk maar 1 traditie bedenken en dat is op kerstavond na de nachtmis dat we de kerststol aansnijden en opeten. Al moet ik eerlijk zeggen dat wij eigenlijk nooit naar de nachtmis gaan, maar we kijken het gewoon op tv. Ik ben namelijk wel gelovig, maar niet streng gelovig.
3. Favoriet decoratie stukje?
Dit vind ik wel moeilijk, want er is zoveel moois aan decoratie met de kerst. Zoals de kerstboom dat hoort er bij mij toch wel echt bij, maar ook een kerststal of een mooie lichtgevende ster voor het raam.

4. Wat zijn je plannen voor de feestdagen?
Zoals ik gister vertelde is mijn oma een dagje te vroeg hier gekomen, want zij zou eigenlijk vandaag komen. Vandaag komt mijn oom wel en gaan we het gewoon gezellig hebben en lekker eten. Wat we de 2e kerstdag gaan doen dat is nog steeds even afwachten.

5. Ben je een vroege of late kerstshopper?
Normaal was ik altijd wel een vroege kerstshopper, maar de laatste 2 jaar ben ik een late kerstshopper geweest. Zoals dit jaar hebben wij het afgelopen weekend pas de cadeaus gekocht. Het eten en drinken daar beginnen wij altijd al eind November mee zodat we het niet allemaal in 1 maand tegelijk krijgen qua kosten.
6. Wie kookt er meestal het feestmaal?
Mijn moeder kookt dat altijd. Ik help haar wel als ze mijn hulp nodig heeft, maar voor de rest hou ik mij altijd meer bezig met de hapjes en drankjes van de mensen die er zijn en zorg ik ervoor dat de tafel er leuk uitziet.

7. Ben je ooit liedjes gaan zingen met kerst?
Als dat op de manier is van op straat of bij mensen aan de deur heb ik dat nooit gedaan. Wel vind  ik het altijd erg leuk om kerstliedjes mee te zingen.

8. Woon je ergens waar het sneeuwt?
Nederland en geen sneeuw? Nee denk niet dat er een jaar voorbij zal gaan dat het niet zal sneeuwen hier, want ja ook hier in Apeldoorn ligt er dan gewoon sneeuw haha.
9. Één ding dat jou het meest blij maakt met kerst?
Eigenlijk maakt alles van kerst mij blij. Het is gewoon het feest van de gezelligheid, van het bij elkaar komen en de liefde. Deze dingen maken mij allemaal blij met de kerst.

10. Wat wil je het liefst voor kerst?
Qua cadeaus heb ik nooit echt eisen en we maken ook geen verlanglijstje. Ik vind het veel leuker om verrast te worden met iets. Wat ik daarom wel als liefste wil met de kerst is gewoon dat het 2 hele mooie dagen worden of eigenlijk 3, want kerstavond hoort er toch ook wel bij.

Hoe was jullie 1e kerstdag?

Veel Liefs,
Lies

Bron foto's 1,2 en 3