donderdag 25 december 2014

Fijne Kerstdagen! + It's Christmas time tag

Vandaag is het alweer eerste Kerstdag! Ik hoop ook dat jullie allemaal al een leuke Kerstavond hebben gehad en dat de het vandaag en morgen alleen nog maar mooier en leuker mag worden. Door Kimberly werd ik getagd voor de It's Christmas time tag. Een hele leuke tag die, zoals de naam al zegt, helemaal om de Kerst draait. Vandaag ga ik deze voor jullie invullen. Ben je benieuwd naar mijn favoriete kerstfilm en of mijn cadeaus er altijd toonbaar uitzien na het inpakken? Lees dan snel verder.......

Wat is je favoriete kerstfilm?
De meeste kerstfilms heb ik eigenlijk al te vaak gezien om ze nog leuk te vinden. Zo kan ik bijvoorbeeld echt niet meer een Home Alone film kijken. Toch is er één film die ik eigenlijk nooit zat begin te worden en dat is How the Grinch stole Christmas. 

Heb je ooit een witte kerst gehad?
Hier moest ik even heel lang over nadenken en eigenlijk kan ik mij niet eens een witte Kerst herinneren. Wat ik mij nog wel heel erg goed herinner is dat ik een witte verjaardag heb gehad. Ik ben 12 januari jarig (pff alweer bijna 28 jaar nu) en op mijn 12e verjaardag viel er echt enorm veel sneeuw. 

Waar breng jij meestal kerst door?
Het meeste breng ik het thuis door. Wat dat betreft ben ik wel een echte huismus en ben ik met die dagen ook het liefste thuis. Vaak komt er wel één van de Kerstdagen visite zoals mijn oom die bijna elk jaar wel komt. Dit jaar gaat het alleen veranderen, want nu gaan wij eens een Kerstdag naar mijn oom toe waar ik, als huismus, eigenlijk wel heel erg naar uitkijk.


Wat is jou favoriete kerstliedje en welke kan je echt niet meer horen? 
Het lied wat ik heel erg mooi vind is toch wel Ronan Keating - It's only Christmas. Het is misschien niet een heel vrolijk lied, maar de tekst ervan vind ik ontzettend mooi. Het doet mij toch altijd wel denken aan de personen die er niet meer bij zijn met de Kerst zoals bijvoorbeeld mijn vader. Het lied wat ik echt niet meer kan horen is Bianca Ryan - Why couldn't it be Christmas everyday. Ik heb dat nooit echt een mooi lied gevonden, maar hoe meer ik hem hoor, hoe erger ik hem begin te vinden.

Maak jij je kerstcadeaus open op kerstavond of op een kerstdag/avond?
Hier thuis maken wij ze eigenlijk altijd op kerstavond al open. Als we visite krijgen één van de kerstdagen, dan kopen wij altijd wel wat voor diegene om op die dag uit te pakken, maar zelf hebben we dan op kerstavond alles al uitgepakt.

Wat is jou grootste kerstblunder?
Ik kan mij zo eigenlijk geen kerstblunder herinneren. Ik hoop ook eigenlijk niet dat ik die ga krijgen haha. 


Is je kerstboom nep of echt?
Wij hebben altijd een neppe Kerstboom. Als kind was ik allergisch voor echte kerstbomen. Zodra ik ermee in aanraking kwam zat ik onder de rode, jeukende bultjes en als de naalden uitvielen werd dat nog erger. Sindsdien is er eigenlijk altijd een neppe kerstboom geweest.

Wat staat er op jou (foute) kersttrui?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen foute kersttrui heb. Ik zat er dit jaar nog wel aan te denken om er één te kopen, maar uiteindelijk is het toch een andere trui geworden met een fluffy konijntje en later zag ik er nog één met een fluffy poesje die ik ook meegenomen heb. Deze zijn nog niet voorbij gekomen op mijn blog, want deze kocht ik bij de Primark waar nog een shoplog van online zal komen. 

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Mijn favoriete eten met de Kerst is toch wel een rollade. Voor mij is dat echt een vleessoort wat we bijna altijd eten met de Kerst. Daarnaast dan ook lekkere gekookte aardappelen en zelfgemaakte stoofpeertjes. Mijn favoriete snoep is eigenlijk niet zo heel erg bijzonder. Dat zijn namelijk gewoon simpele chocoladekransjes. 

To kerstmarkt or not to kerstmarkt?
Ik ben echt het type die altijd zoekt naar kerstmarkten in de buurt, maar er vervolgens niet meer aan denkt. Ik denk er dan pas weer aan als de kerstmarkt alweer dagen geleden geweest is en dan baal ik altijd wel een beetje.


Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Misschien heel cliché, maar ik vind eigenlijk altijd alles leuk wat ik krijg. Ik zou daarom ook niet zo maar een cadeau kunnen noemen die ik echt het beste vond.

Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Zo snel zou ik eigenlijk niet echt een droomplek weten. Zoals ik vertelde ben ik toch wel echt een huismus en ook met de feestdagen. Mijn droomplek ben ik daarom dan denk ik al haha.

Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Haha ik faal toch wel heel hard. Ik probeer altijd alles zo netjes mogelijk en strak in te pakken, maar zodra ik een gekke vorm moet inpakken begint de ellende. 


Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Goede voornemens maak ik zeker voor het nieuwe jaar. Het is alleen bij mij niet zo dat ik er dan ook gelijk in januari mee begin. Voor mij is het meer een lijstje maken van wat ik hoop te bereiken dat jaar en door het jaar heen ga ik daar mee aan de slag.

Heb jij een favoriete kerstgeur?
Momenteel ben ik helemaal gek van alles wat naar appel-kaneel ruikt. Zelf vind ik dat dan ook altijd wel een echte geur voor deze periode van het jaar. 

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
De sfeer die het brengt vind ik altijd heel erg fijn. De kou buiten en dat je dan gezellig met je dierbaren binnen zit en een leuke tijd hebt. Niet dat dat alleen iets is speciaal voor de Kerst, maar toch vind ik het altijd net iets extra's geven.

Dit waren alweer al mijn antwoorden op de vragen. Ik heb hem zelf met heel veel plezier ingevuld en ik hoop ook dat jullie het leuk vonden om te lezen. Zoals ik al in de tag vertelde ga ik dit jaar één van de kerstdagen vieren bij mijn oom. Zover ik er ook al uit begreep heeft hij alles uit de kast gehaald om er een hele leuke kerstdag van te maken. De andere kerstdag blijven wij lekker een dagje thuis en gaan we in plaats van te koken eens wat afhalen bij de Chinees. Mijn oom was precies hetzelfde van plan, dus grote kans dat hij de andere kerstdag bij ons thuis zal zitten.

Ik wens jullie ook hele fijne kerstdagen toe en vergeet er ook zeker niet van te genieten!

Hoe gaan voor jou de kerstdagen eruitzien?

Veel Liefs,
Lies