zondag 15 februari 2015

7 van mijn favoriete animatiefilms

Als er iets is wat ik heel graag doen, dan is dat wel een film kijken. Heerlijk op de bank ploffen met wat lekkers te eten en drinken erbij en gewoon even 1,5 tot 2 uur helemaal opgaan in een film. Ik kijk altijd films uit allemaal verschillende genres, maar animatiefilms zijn zeker een grote favoriet voor mij. Ze laten je vaak lachen, maar soms krijg je ook wel een kleine brok in je keel. Vandaag heb ik daarom 7 van mijn favoriete animatiefilms op een rijtje gezet.

Frozen
De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.

Brother Bear
In dit, op oude mythen gebaseerde, verhaal verandert de impulsieve jongen, Kenai, op magische wijze in een beer. Hij heeft geen andere keuze dan de wereld door de ogen van een ander te zien. Kenai kan niet meer met zijn mensenbroer communiceren en raakt daardoor bevriend met Koda, een onstuitbaar jong beertje.Voor hen begint een moedige reis waarin Kenai een aantal waardevolle levenslessen leert. Ze komen in een bos vol wilde dieren terecht,waaronder de hilarische elandenbroers Sam en Moes, wollige mammoeten, rumoerige rammen en nog veel meer!

Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke)
In een vrolijke, vredige buitenwijk met netjes omheinde en piekfijn verzorgde tuintjes staat een mysterieuze, onheilspellende villa temidden van een dood gazon. Het zwarte gebouw is het geheime hoofdkwartier van Gru die de wereld wil domineren met zijn legertje gele handlangers De Minions. Wie zijn plannen probeert te dwarsbomen, maakt snel kennis met een GRU-welijk arsenaal van krimpstralen, vriespistolen en oorlogsvoertuigen. Tot er plots drie weesmeisjes voor de deur staan die in Gru geen superschurk, maar de perfecte papa zien! Een grotere bedreiging voor zijn reputatie is nauwelijks denkbaar.

Tangled (Rapunzel)
Het verhaal over Prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.

Madagascar
De zebra Marty en de leeuw Alex zijn elkaars beste vrienden en wonen in de dierentuin van New York in Central Park. Marty heeft het er goed, maar droomt van een leven buiten de hekken van de dierentuin. Op een nacht besluit hij, gedeprimeerd door zijn tiende verjaardag en opgejut door een stel rebelse pinguïns, te ontsnappen. Alex zet samen met de giraffe Melman en het nijlpaard Gloria de achtervolging in, waarna op Grand Central Station de ontsnapping eindigt. Als gevolg van deze poging worden alle dieren op een boot gezet om in Afrika te worden vrijgelaten, maar door een actie van de pinguïns belandt het stel op het eiland Madagascar, waar het echte avontuur begint.

Happy Feet
Keizerspinguïns zijn geboren zangers. Allemaal, behalve de jonge Mumble, die een geboren danser is… een tapdanser wel te verstaan. Door zijn afwijkende talent wordt Mumble uiteindelijk uit de kolonie verstoten, en gedwongen de grote, koude wereld in te trekken. Samen met de Amigos en dewijze geelkuifpinguïn Lovelace begint Mumble aan een spannende reis en bewijst hij dat je, zolang je in jezelf gelooft, de wereld kunt veranderen!

Hotel Transylvania
Welkom in Hotel Transsylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd, waaronder Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel binnenkomt, wordt het pas echt feest.

Dit waren alweer 7 van mijn favoriete animatiefilms. Natuurlijk zijn er nog veel meer films die ik heel erg leuk vind, maar dan zou dit artikel veel te lang worden. Deze bewaar ik daarom voor een volgende keer. Van veel van deze films zijn meerdere delen uitgekomen die ik ook allemaal erg leuk vind. Ik hoop in ieder geval dat jullie het leuk vonden om te zien.

Heb jij deze films allemaal al gezien? En wat is jouw favoriete animatiefilm?

Veel Liefs,
Lies