woensdag 18 maart 2015

2x Floortje de uil & een kleine Lalylala

Al vanaf kleins af aan vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Ik doe het dan ook bijna dagelijks en voor mij is het pure ontspanning om ermee bezig te zijn. Tot drie jaar geleden kon ik alleen nog niet haken, maar na er een weekendje voor te gaan zitten samen met mijn moeder is het mij eindelijk gelukt. De laatste tijd ben ik dan vooral bezig geweest met uil Floortje en daarnaast kleine Lalylala's. Nu zijn deze al wel hier en daar op mijn blog en Instagram voorbij gekomen, maar toch leek het mij leuk er vandaag eens een heel artikel aan te wijden en ze jullie te laten zien. Kijk daarom snel verder.......

Uil Floortje
Het gebeurt mij niet vaak dat ik twee keer hetzelfde patroon achter elkaar maak, maar deze zijn uiltjes zijn gewoon zo leuk om te maken. Of tenminste op de pootje na, want daar blijf ik toch wel wat moeite mee hebben. Die aan de linkerkant maakte ik als eerste. Het leek mij leuk om lila met allerlei andere kleuren te combineren. Zo zit er een koraal kleur en ook mintgroen in. De tweede aan de rechterkant wou ik net nog iets vrolijker maken. Ik gebruikte daarom verschillende roze tinten. 

Voor diegene die het leuk vinden om te weten is dit een betaald patroon van de site  Stip & Haak. Als ik het goed heb kost deze €3,95.

Kleine Lalylala
Nadat ik de twee grote Floortjes had gemaakt vond ik het tijd om even weer iets kleins te maken. Nu had ik wat nieuw katoen gekocht waaronder deze met allemaal vrolijke kleurtjes en het leek mij leuk om daar een Lalylala tassenhanger/sleutelhanger mee te maken. Nu krijg ik vaak de vraag hoe ik dat nou precies doe met al die verschillende kleurtjes bij elkaar. Dit is eigenlijk heel eenvoudig, want het is gewoon een bolletje katoen die om de paar centimeter weer van kleur veranderd. Op die manier krijg je dit effect van allemaal verschillende kleuren bij elkaar.

De kleine Lalylala tassenhanger/sleutelhanger is een gratis patroon van Sigrid Klaasen die weer gebasseerd is op de grote Lalylala patronen van Lydia Tresselt. Zelf heb ik dit patroon kunnen downloaden via de Facebook groep Lalylala verslaafde.

Dit waren de creatief waar ik de laatste weken druk mee ben geweest. Beide patronen zal ik zeker nog eens maken, maar voor nu ben ik alweer met een ander projectje bezig. Ik hoop in ieder geval dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik zoal gemaakt hebt en dat jullie het misschien in de toekomst wat vaker zouden willen zien.

Ben jij zelf ook creatief of is het echt niks voor jou?

Veel Liefs,
Lies