zaterdag 3 november 2012

Wenskaarten met mooie wijsheden

Ik ben gek op mooie teksten of dat nou gedichten, wijsheden, quotes of songteksten zijn dat maakt niet uit, want ik ben er gewoon gek op. Toen ik een paar weken geleden langs een postkantoor kwam waar een heel rek vol met kaarten hing met wijsheden, kon ik het niet laten om er even tussen te kijken. Er zaten zoveel mooie teksten tussen dat een keuze maken erg moeilijk was. Toch heb ik er 3 uitgekozen die ik vervolgens gekocht heb. Het leek mij leuk om deze met jullie te delen. Benieuwd? Kijk dan snel verder.......


Teksten kunnen eigenlijk van alles met mij doen. Ik kan er kracht door krijgen, mij ontroeren, vrolijk maken, maar een korte tekst kan je bijvoorbeeld ook helpen iets aan anderen duidelijk te maken wat je normaal nooit zou durven of kunnen vertellen. Daarom ben ik gek op teksten in alle vormen en maten en dan vooral teksten die veel zeggen. Wijsheden zijn 1 van die soorten teksten die veel kunnen zeggen en je vooral kracht en inzicht kunnen geven en dat is ook de reden dat ik deze kaarten meegenomen heb.


Wat voor moeilijkheden je ook hebt gehad, je kunt elke dag opnieuw beginnen.
-Boeddha-

Deze tekst vind ik zo mooi, want het is gewoon waar. Wat er ook gebeurt in je leven en hoe moeilijk het ook is er is weer een volgende dag waarin je helemaal opnieuw kunt beginnen. Vergeet de dag van gisteren en begin gewoon opnieuw. Deze tekst doet mij vooral denken aan de mindere dagen die ik heb met mijn paniekaanvallen. Hoe erg die vandaag ook zullen zijn, morgen is er een nieuwe dag waarin alles anders kan zijn.

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan. Wees alleen bang om stil te staan.
-Chinese wijsheid-

Elke kleine stap die je vooruit gaat is een stapje dichterbij wat je wilt bereiken. Daarom is het ook niet erg als het heel langzaam zal gaan, want je zal dat doel altijd wel halen. Zodra je stilstaat zal dit nooit gebeuren en zal je dus ook nooit verder komen.

Wees als een bloem; richt je naar het licht en vertrouw erop dat je elke dag een stukje zal groeien.

Deze kaart heb ik even over zitten twijfelen van zal ik hem meenemen of toch niet. De tekst is wel heel erg mooi, maar de ware betekenis ervan vinden en uitleggen vind ik best moeilijk. Ik zie hem in ieder geval als wat je ook meemaakt die dag dat je je altijd op het positieve moet richten en probeert er een les uit te halen zodat je elke dag een klein stukje zal groeien. Misschien zie ik hem verkeerd en zie jij deze tekst juist heel anders, dan zou ik het heel leuk vinden als je dat in de comments achterlaat.

Ik ben van plan om deze kaarten met wijsheden in te gaan lijsten en op mijn slaapkamer te hangen waardoor ik ze regelmatig even kan lezen.

Nu ben ik wel heel benieuwd hebben jullie misschien een favoriete tekst die veel met je doet? Dit mag een songtekst, gedicht, quote enz. zijn. Laat het mij weten in de comments!

Veel Liefs,
Lies