zondag 18 augustus 2013

Update #1 : gezonder leven en afvallen

Een tijdje geleden vertelde ik op mijn blog dat ik graag weer wat wou afvallen en dat ik daar zo nu en dan een update over zou schrijven. Vandaag heb ik mijn eerste update voor jullie. Ik zal een beetje vertellen hoe het mij vergaan is de laatste weken en natuurlijk ook of ik daadwerkelijk wat afgevallen ben. Lees snel verder.......

De eerste periode kan ik kort over zijn door te zeggen dat die echt bagger was. In plaats van afvallen ben ik juist aangekomen in die tijd. Toen ik vertelde dat ik begon met afvallen zat ik namelijk aan een gewicht van 73,2 kg, maar al snel zag ik de 74 kg in beeld komen en uiteindelijk is het zelfs 74,5 geworden. De eerste tijd van het afvallen was het ook enorm warm buiten en op die dagen kan ik mezelf er niet toe zetten om te gaan sporten en beweeg ik ook heel weinig. Ik kan namelijk heel slecht tegen de warmte en het maakt mij ook heel snel duizelig als ik toch te actief ben. Ook sla ik enorm veel vocht op als het warmer is en ook dat zorgt er dan voor dat ik aankom. Het is alleen geen excuus, want ook het slechte eten deed ik nog steeds.

Toen het weer wat koeler werd ben ik ook automatisch wat meer gaan bewegen. Echt sporten kon ik het nog niet noemen, maar meer bewegen was in ieder geval al een stap vooruit. De weegschaal begon ook te laten zien dat ik meer de goede kant op aan het gaan was, want eindelijk zag ik weer de getallen naar beneden gaan. 


Alleen toen kwam het moment dat wij te horen kregen dat we geen baan meer hadden. Nu ben ik een enorme emotie-eter en dat soort momenten zijn altijd de perfecte gelegenheden voor mij om me weer helemaal te laten gaan. Gelukkig ben ik op dat moment niet de fout in gegaan, want ik wist dat ik me er juist rotter door zou voelen als ik mezelf op dat moment ook nog eens vol ging proppen. Ook heeft iets anders eraan meegeholpen en dat was de gedachte dat ik toch beter van het geld wat ik nog had fruit enzo in huis kon halen wat goed voor me is, dan dat ik allemaal verkeerd spul zou kopen waar ik uiteindelijk niks aan zou hebben. Ik kan nu ook zeggen dat ik zeker trots op mezelf ben dat ik die keuze heb gemaakt en me niet mee heb laten slepen in mijn oude gewoontes. Ook al was het op een bepaalde manier noodgedwongen haha.


Op dit moment gaat mijn gewicht nog steeds naar beneden en daar ben ik wel heel erg blij om. Het gewicht van 74,5 kg is nu namelijk 71,5 kg geworden! Van die 3 kg zal er zeker ook een groot gedeelte vocht zijn geweest wat ik kwijt ben geraakt, maar het maakt mij er absoluut niet minder blij om. Ik blijf ook doorzetten en ik hoop heel snel weer die 69,9 kg te mogen begroeten. Op dat moment heb ik dan mijn eerste doel behaald en dan ga ik beginnen aan mijn tweede doel die 64 kg zal zijn. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Binnenkort zal er zeker weer een update verschijnen en ik hoop dat ik dan weer kan vertellen dat er wat af is gegaan.

Mochten jullie vragen hebben met betrekking tot het afvallen waar ik mee bezig ben, dan mag je die gerust stellen in de comments en ik zal ze dan zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Veel Liefs,
Lies


p.s. Vandaag zou eigenlijk my week in pictures online komen, maar ik heb momenteel zo weinig foto's gemaakt dat ik volgende week zondag weer de afgelopen twee weken samen ga voegen. 

bron foto's