woensdag 9 oktober 2013

Mijn 8 weken no-buy uitdaging

Al een hele tijd heb ik zitten nadenken om eens een no-buy te gaan doen. Tot nu toe had ik dat alleen nog nooit daadwerkelijk gedaan, maar deze week is daar verandering in gekomen. Ik ben namelijk gestart met een no-buy, maar dan wel op mijn eigen manier. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.......

De waarom is denk ik best simpel, want ik doe het om geld te besparen. We zitten nu ook in de periode van het jaar dat de feestdagen er langzaam aankomen en vlak na de feestdagen is ook mijn verjaardag. Het geld wat ik bespaar zal ik gaan opsparen en een gedeelte daarvan zal ik gaan gebruiken voor de feestdagen en mijn verjaardag en de rest blijft gewoon in mijn spaarpot.


De regels waar ik mij aan moet houden :

- Geen kleding, schoenen of accesoires kopen
- Geen make-up kopen
- Geen verzorgingsproducten kopen (op de nodige dingen na zoals bijv. deodorant)
- Ook proberen te besparen op boodschappen

Nu klinkt die laatste misschien heel erg raar om ook te besparen op boodschappen, maar dat zal ik even uitleggen. Ik koop toch veel van mijn dagelijkse boodschappen zelf doordat ik door mijn dieet toch wat anders eet als mijn moeder en ik niet vind dat zij dat allemaal voor mij hoeft te betalen. Nu ben ik alleen ook iemand die nog wel eens teveel eten en drinken koopt wat ik eigenlijk helemaal niet nodig had. Zo koop ik bijvoorbeeld twee pakken melk terwijl ik er nog twee thuis heb staan of ik besluit iets te kopen wat ik achteraf vergeten was en dan over de datum is gegaan. Nu zal dit vooral komen doordat er toch altijd een angst is dat wij het weer slechter krijgen qua geld en wij dan in ieder geval nog wel eten en drinken hebben. Natuurlijk gaat dat niet werken, want als je teveel koopt en daardoor dingen moet weggooien is het natuurlijk alleen maar zonde van het geld en het eten/drinken. Hier wil ik in de no-buy ook aan gaan werken dat ik beter ga nadenken of ik iets wel echt nodig heb en dat het ook echt opgegeten en gedronken zal worden. Op deze manier zal ik gelijk mijn angst aanpakken. 


Ik heb alleen één uitzondering voor mezelf gemaakt en dat is dat ik wel van mezelf iets mag kopen uit de LE's van Essence en Catrice. Ik had hier namelijk de afgelopen tijd al speciaal wat geld voor apart gezet, omdat ik er wat leuks tussen had gezien.

Ik ben afgelopen zondag al begonnen en 8 weken later is het 1 december en zal mijn no-buy afgelopen zijn. Ik hoop dat ik tegen die tijd ook zeker er iets van geleerd zal hebben. Ik zal ook af en toe een update plaatsen hoe mijn no-buy gaat en ik hoop dat jullie dat leuk vinden om te lezen.

Heb jij wel eens een no-buy gedaan en is het je ook echt gelukt?

Veel Liefs,
Lies