donderdag 7 november 2013

BYED bestaat 1,5 jaar! + I love blogging tag

Vandaag bestaat mijn blog Be Yourself Every Day alweer 1,5 jaar. Nu is dit misschien niet zo'n heel erg bijzonder getal, maar voor mij voelt het toch wel speciaal. De tijd is gewoon omgevlogen en kan mij ook niet eens voorstellen dat ik alweer zolang blog en dit ook alweer het 384e artikel is wat ik plaats. Het leek mij daarom wel leuk om vandaag daarom de I love blogging tag erbij te plaatsen. Normaal plaats ik nooit twee tags in een week tijd, maar voor nu maak ik toch eens een uitzondering. Kijk snel verder.......

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben altijd al bezig geweest met sites bij te houden en dat waren dan toch de wat meer simpele sites zoals CU2 en Kinderlines. Daar schreef ik altijd al over alles wat mij interesseerde. Toen ik later ook meer interesse kreeg in make-up en uiterlijke verzorging kwam een meid op internet met de tip dat ik eens Beautygloss.nl moest gaan checken. Toen ik de site bekeek ging er een wereld voor mij open en leerde ik het bloggen kennen. Ik vond het echt geweldig en wou zelf ook graag gaan bloggen omdat het eigenlijk net zoiets was als dat ik op CU2 en Kinderlines deed. Alleen uiteindelijk ook echt zelf een blog beginnen is pas een hele tijd later gekomen.

2. Hoe kom je aan de naam van je blog?
Ik heb heel erg lang nagedacht over de naam van mijn blog en uiteindelijk is dat dan Be Yourself Every Day geworden. De reden hiervan is dat ik het heel erg belangrijk vind als iemand zichzelf is en durft te zijn en ook als het om mijzelf gaat. Ik heb heel lang mezelf niet durven te zijn en heb mij vaak veranderd voor anderen. Als je dat doet is het na een tijd weer een enorme zoektocht om echt weer  te ontdekken wie je zelf bent en wat je zelf leuk vind. Om mijzelf eraan te herinneren dat nooit meer te doen en het ook aan anderen mee te geven dat je altijd jezelf mag en kan zijn en dat je goed bent zoals je bent heb ik voor deze blognaam gekozen.  


3. Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Als ik kijk naar de unieke bezoekers per dag dan ligt dat vaak tussen de 70 en 90 bezoekers.

4. Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Ik doe eigenlijk alles zelf en heb verder niemand die eraan meewerkt. Wel vind ik het heel erg leuk dat mensen in mijn omgeving snel naar mij toekomen met producten die ze zelf helemaal geweldig vinden en mij dan als tip geven om ze ook eens te proberen zodat ik er misschien een artikel over kan schrijven.

5. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Ik denk toch dat ik vooral veel andere blogs heb leren kennen. Ik vind het heerlijk om blogs van anderen af te struinen en de artikelen te lezen. Daarnaast vind ik het ook erg leuk of beter gezegd fijn dat ik er meer zelfvertrouwen door heb gekregen. In real life vind ik het bijvoorbeeld heel erg moeilijk om tegen mensen te praten, maar via mijn blog durf ik juist heel veel te zeggen en ook mijn mening te geven. Dat geeft mij meer zelfvertrouwen om ook gewoon in real life meer lef te hebben om met anderen te praten.

6. Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Dat is echt heel erg verschillend. Op het ene artikel krijg ik er misschien zes en op het andere artikel zijn het er weer door de twintig.

7. Werk je samen met bedrijven?
Ik heb wel eens samengewerkt met bedrijven op de manier van een artikel schrijven of eens een product testen. Zelf vond ik dat wel heel spannend en vooral ook als je dat voor het eerst doet.


8. Met wat voor camera maak jij foto's bij je artikelen ?
Op dit moment maak ik al mijn foto's met mijn mobiele telefoon en dit is een Samsung Galaxy Ace 2. Ik wil nog wel een betere camera kopen als ik daar het geld voor heb, maar voor nu moet ik het toch nog even met mijn telefoon doen.

9. Waar haal jij je inspiratie voor nieuwe artikelen vandaan ?
Ik haal het eigenlijk overal vandaan. Als ik buiten loop krijg ik al inspiratie of zelfs als ik met iemand klets en het op bepaalde onderwerpen komt waarvan ik denk dat is misschien eens leuk om ook eens wat over te schrijven. Ook op internet en in tijdschriften kan ik veel inspiratie vandaan halen. Ik denk eigenlijk dat er geen enkele plek is waar ik geen inspiratie op kan doen. Al heb ik ook zeker wel eens mijn dipjes dat ik even heel moeilijk op onderwerpen voor nieuwe artikelen kom, maar gelukkig is dat nooit heel erg lang.

10. Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie?
Ik ben eigenlijk niet iemand die blogs leest om er inspiratie door te krijgen, want ik vind toch dat je de inspiratie zelf moet zoeken en moet schrijven over wat je zelf leuk vind. Ik lees en volg dan blogs ook alleen omdat ik ze erg leuk vind en ook wel om zelf weer dingen bij te leren. 

11. Krijg je wel eens negatieve comments?
Nee gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt. Tot nu toe hebben jullie allemaal hele lieve en leuke comments achtergelaten en daar ben ik jullie ook zeker dankbaar voor. Ik lees ook elke comment altijd met veel plezier.

12. Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Ik probeer zeker elke dag een artikel online te zetten en sinds kort plan ik ze ook een dag van tevoren in zodat ze 's ochtends om zes uur online komen. Alleen het komt zeker wel eens voor dat het mij niet lukt om een artikel te schrijven. Dat zijn vaak de dagen dat ik het voor mijn doen erg druk heb gehad en het "vechten" tegen mijn angststoornis daarbij al mijn energie heeft opgeslokt. Toch wil ik dit soort dagen zeker zoveel mogelijk beperken, want mijn doel is wel om gewoon elke dag wat te plaatsen.


13. Wat voor soort layout heb je? Heb je hem zelf gemaakt?
Ik heb hem niet helemaal zelf gemaakt. Het is een standaard layout van Blogger zelf en die heb ik dan wel aangepast. De header heb ik wel zelfgemaakt. Om stiekem wat te verklappen ben ik nu ook weer bezig met een nieuwe layout, maar die zal niet hier online komen. Waar die wel online komt zullen jullie met de tijd vanzelf achter komen haha. Hierboven zien jullie ook mijn allereerste zelfgemaakte header voor BYED. Toen gebruikte ik nog de afkorting BYE. 

14. Hoelang doe je gemiddeld over een artikel?
Dat is heel erg verschillend. Als ik goede dagen heb dan doe ik gemiddeld één a twee uur over een artikel, maar heb ik dagen dat ik toch last heb van een energiegebrek door mijn angststoornis dan kan het ook al snel drie uur worden. Dit is dan wel allemaal inclusief de tijd van de foto's maken en bewerken enz.

15. Heb je in het echt contact gehad met andere bloggers?
Nee helaas heb ik nog geen real life contact met andere bloggers. Het lijkt mij wel heel erg leuk om eens andere bloggers te ontmoeten. Voor mij is alleen mijn straatvrees toch wel een obstakel om toch verder weg dan Apeldoorn te gaan. 

Ik hoop dat jullie de tag leuk vonden om te lezen en ik wil jullie ook heel erg bedanken voor het bezoeken van mijn blog. Dit is iets wat ik toch 1,5 jaar geleden niet voorzien had dat mensen mijn blog ook echt zouden bezoeken en comments zouden achterlaten. Ook het zien van de bijna 100 Bloglovin volgers vind ik nog steeds best wel gek, want ook dat had ik absoluut niet verwacht toen ik begon met mijn blog. Nogmaals heel erg bedankt, ik vind jullie geweldig!

Veel Liefs,
Lies