donderdag 6 februari 2014

BYED heeft een nieuwe lay-out!

Ik liet al een paar keer doorschemeren dat ik bezig was met een nieuwe lay-out, maar het heeft een tijdje geduurd totdat die ook daadwerkelijk online kon, maar vandaag is het dan eindelijk zover en staat de nieuwe lay-out online! Na de klik zal ik wat meer vertellen over de nieuwe lay-out, dus lees snel verder.......

Mijn oude lay-out was ik toch wel echt zat. Ik had hem ook al een tijdje en in het begin vond ik hem mooi, maar nu begon die mij zo erg te vervelen. Ik zag allemaal dingen die gewoon niet klopte en ik wou een nettere, maar wel strakke lay-out. Het begon daarom al een hele tijd geleden te kriebelen om een nieuwe lay-out te maken en dit heb ik ook stukje bij beetje gedaan op een testaccount/testblog die ik hier speciaal voor heb aangemaakt. Na telkens weer wat veranderen en soms zelfs complete lay-outs weer te wissen was het gisteren eindelijk zover dat ik helemaal tevreden was en kon ik het hier naartoe gaan verplaatsen. 
Van mijn oude lay-out heb ik ook vrij weinig meegenomen. Het enige wat ik aangehouden heb zijn de kleuren, maar ook deze zijn toch net weer in een andere tint. Voor de rest is eigenlijk alles nieuw en heb ik ook zelfs een nieuwe header gemaakt om het helemaal af te maken. De tabbladen die eerder onder de header stonden zijn ook verplaatst. Deze staan nu helemaal bovenaan en als extra is daar de categorieënlijst bijgekomen. Deze stond bij mijn oude lay-out aan de rechterkant net onder mijn foto. Op die plek staan nu alleen de Social Media Buttons en de Tag wolk.
De categorieënlijst opent zich door gewoon met de muis erop te gaan staan. Ik heb alleen niet alle categorieën terug laten komen, omdat de lijst daardoor toch wel veel te lang werd. De categorieën die ik weggehaald heb zijn er nog wel, want deze heb ik terug laten komen in de Tag wolk.

Ik ben alleen nog niet helemaal klaar, want er zijn nog een aantal dingen die ik wil veranderen. Zo zal ik de About en Contact pagina nog helemaal gaan aanpassen en zullen er nog een aantal dingen aan de layout zelf veranderd worden. Zo wil ik bijvoorbeeld de Meer Lezen>> button nog gaan vervangen door een nieuwe. Er zullen dus met de tijd nog wel wat veranderingen plaatsvinden, maar voor nu ben ik al heel blij met mijn nieuwe lay-out.

Ik ben ook heel erg benieuwd naar wat jullie van de nieuwe lay-out vinden, want ook jullie mening als bezoekers vind ik heel erg belangrijk. Ik hoop daarom dat jullie in de comments willen laten weten wat jullie van de nieuwe lay-out vinden.

Veel Liefs,
Lies