zaterdag 29 maart 2014

Wist je dat? 10 willekeurige feiten over mij #5

De laatste keer dat ik een Wist je dat? artikel plaatste is toch alweer heel wat maanden geleden. Vandaag vond ik het daarom weer eens tijd om 10 willekeurige feiten over mezelf op een rij te zetten. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mij op deze manier weer iets beter te leren kennen. Lees snel verder.......

Wist je dat.......

#1
.......ik mijn haar knalrood heb gehad?
Ik heb een periode gehad dat ik telkens mijn haar verfde en daarbij vond ik het ook erg leuk om telkens een andere kleur te proberen. Op een gegeven moment koos ik voor een knalrode kleur die ik zou omschrijven als brandweerrood. Ik vond het de eerste keer wel eng om mijn haar in die kleur te verven, maar toen het er eenmaal inzat vond ik het helemaal geweldig. Ik baal er alleen van dat ik in die tijd geen camera had waardoor ik geen foto's heb van wat ik allemaal met mijn haar heb gedaan.

#2
.......ik niet tegen deodorant met alcohol kan?
Ik heb hele gevoelige oksels en daardoor kan ik heel slecht tegen een deodorant met alcohol erin. Vaak lukt het nog wel om het één keer te gebruiken, maar als ik het vaker gebruik gaan mijn oksels enorm branden. Het voelt dan ook echt aan alsof ze verbrand zijn.

#3
.......ik een keer een hele schoenendoos met zelfgemaakte barbiepoppen kleding kapot heb geknipt?
Ik was toen heel erg jong, maar vandaag de dag vind ik het nog zo erg dat ik dat gedaan heb haha. Mijn oma was namelijk heel druk geweest met kleding maken voor mijn barbiepoppen. Toen ze klaar was had ze alles netjes in een schoenendoos gedaan en gaf ze aan het mij. In een onoplettend moment heb ik een schaar gevonden. Geloof me een kleine Lies met een schaar was nooit een goede combinatie, want ik knipte bijna alles. Zo ook de kleding voor mijn barbiepoppen. Toen mijn oma erachter kwam vroeg ze wat ik gedaan had. Mijn antwoord was dat ik graag mooie patroontjes in de kleding had willen maken.

#4
.......ik een zwak heb voor mooie voorraadblikken/koektrommels?
Bij de kringloopwinkel, op rommelmarkten en ook in winkels kijk ik altijd even naar mooie blikken waar ik weer spulletjes in kan stoppen. Vooral de hele ouderwetse blikken van bekende merken vind ik zo mooi. Het enige blik wat ik tot nu toe nog steeds niet heb kunnen vinden is het anijsblokjes blik van De Ruijter. Mijn moeder heeft er wel één en daar bewaren wij ook standaard anijsblokjes in. Ik hoop er daarom ook nog steeds één te vinden voor mezelf.
#5
.......ik een nagellak verslaving heb?
Jep ik geef het toe dat ik een echt nagellak verslaving heb. Al is dit misschien iets wat niet voor iedereen nieuw zal zijn haha. Het gaat zover dat ik al een hele tijd mijn potjes nagellak niet meer durf te tellen, want april vorig jaar zat ik al aan de 253 potjes. Ik ben gewoon gek op nagellak en het is daarom ook iets waar ik meer aandacht aan wil gaan besteden op mijn blog. Al doe ik dat de laatste tijd ook eigenlijk al wat meer. Daarnaast wil ik het ook weer helemaal op gaan pakken om beter te worden in het maken van nail arts.

#6
.......ik altijd bijna helemaal onder de dekens slaap?
Vanaf jongs af aan ben ik al bang geweest in het donker. Hierdoor ging ik altijd bijna helemaal onder de dekens liggen en zag je eigenlijk alleen mijn gezicht maar. Ik ben daar zo aan gewend geraakt dat ik nu nog steeds zo slaap. Zelfs in de zomer als het stikheet is slaap ik nog zo.

#7
.......ik geen alcohol drink?
Vanaf mijn 18e drink ik eigenlijk helemaal geen alcohol meer. Of tenminste er is wel één kleine uitzondering en dat is met oud en nieuw. Het is hier altijd een traditie geweest om een fles champagne, of wat wij dan altijd kopen een goedkope appelcider, te laten knallen en dat iedereen dan een glaasje ervan drinkt. Dat is iets wat ik nog wel doe, maar voor de rest drink ik het hele jaar door geen alcohol. 

#8
.......ik wel eens mannenparfum gebruik?
Ik vind parfum voor mannen vaak zo lekker ruiken. Niet dat ik niet van vrouwenparfum hou, want dat gebruik ik ook dagelijks. Alleen mannenparfum is toch anders. Zo kreeg ik bijvoorbeeld vorig jaar van mijn oom een Esprit parfum voor mannen en die vind ik zo lekker en spuit ik soms ook op. Eerder gebruikte ik ook vaak Axe deo als parfum of Adidas parfums en die vond ik ook altijd zo lekker ruiken.
#9
.......ik helaas heel weinig oogmake-up kan dragen?
Niet alleen mijn oksels zijn heel erg gevoelig, maar ook mijn ogen. Het lukt mij wel om zo af en toe een dagje oogmake-up te dragen. Alleen echt dagelijks lukt mij helaas niet. Mijn oogleden worden dan zo gevoelig dat het eraf halen vaak een probleem gaat worden. Mijn oogleden worden dan rood, beginnen te branden en soms zetten ze ook wat op. Ik heb al veel verschillende soorten reinigers en make-up voor gevoelige ogen gebruikt, maar tot nu toe gebeurt het nog bij elke reiniger. Ik vind het soms wel heel erg jammer, want daardoor kan ik ook niet echt ooglooks maken voor mijn blog. Al ben ik wel blij dat ik zo af en toe nog wel eens een dagje het wel kan dragen en het niet zo is dat het helemaal nooit kan.

#10
.......ik pennen heb verzameld?
Ik denk dat ik dit toch wel van mijn oma heb. Zij is zelf gek op pennen in alle kleuren en maten en zij verzameld ze zelf daarom ook. Bij mij waren het vooral pennen uit pretparken en dierentuinen. Ze hadden daar namelijk altijd van die floating action pennen. Hoe ze in het Nederlands heten weet ik eigenlijk niet. Daarnaast verzamelde ik ook juist hele apart pennen zoals bijvoorbeeld in een tulpvorm of met een grote smile bovenaan.

Dit waren alweer de 10 willekeurige feitjes over mij. Al wist ik er nog wel meer, maar die bewaar ik weer tot een volgende keer. Ik hoop ook dat jullie het leuk vonden om te lezen en dat er iets tussen zat wat je nog niet wist over mij en waarvan je het leuk vind dat je het nu te weten bent gekomen.

Wat is een willekeurig feitje over jou wat veel mensen eigenlijk niet weten?

Veel Liefs,
Lies