zaterdag 10 januari 2015

Tag : Furry friend tag

Hiep, Hier, Hoera! Vandaag is mijn hond Balou jarig en hij is 9 jaar geworden. Het leek mij daarom leuk om vandaag de Furry friend tag in te vullen. Hierin ga ik 9 vragen beantwoorden die allemaal over Balou gaan. Ben je benieuwd naar de koosnaampjes die ik voor Balou heb of hoe hij hier thuis is gekomen? Lees dan snel verder om daar achter te komen.

Wat is de naam van je huisdier?
Deze heb ik al verklapt in de intro, want hij heet Balou. Veel denken dat hij vernoemd is naar de beer uit Jungle Book, maar eigenlijk was het gewoon een naam die mij te binnen schoot en ik gelijk leuk vond.

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Ik heb al wel heel veel verklapt, want op de foto is een hond te zien haha. Balou is een Jack Russel Terriër en dat merk je ook heel goed. Hij kan heel erg druk zijn en vooral ook heel eigenwijs. Dat zijn na mijn mening ook wel echte eigenschappen voor een Jack Russel.

Hoe lang heb jij je huisdier al?
Ik heb Balou nu bijna 9 jaar. Hij is hier als hele kleine pup van 5 weken gekomen. Eigenlijk veel te jong voor een puppy om al bij zijn moeder weg te gaan.

Hoe kom je aan je huisdier?
Ik kreeg Balou van, wat tot vorig jaar nog, een goede vriendin van mij was. Het was een verlaat verjaardagscadeau van haar. Doordat hij nog maar 5 weken was, was hij ook heel klein en paste hij precies in een handtasje. Dit was dan ook waar ik hem in kreeg. Ik keek in het tasje en ik dacht dat ik een cavia had gekregen. Toen ik het koppie zag kwam ik er pas achter dat het een puppy was. Het zielige was ook dat hij, voordat hij bij ons kwam, al zeker 3 huizen had gezien in een week tijd op die hele jonge leeftijd. Ze hadden overal een reden waarom hij al snel weer weg moest.

Hoe oud is je huisdier?
Balou is vandaag 9 jaar geworden. We hebben later ook met een hele omweg nog contact weten te krijgen met de fokker. Hij vertelde dat er 2 nestjes achter elkaar geboren waren waarvan een nestje op 10 januari en een nestje op 12 januari. De fokker ging nakijken van welke datum hij was en ik had zo gehoopt op 12 januari dat hij gelijk met mij jarig zou zijn. Hij bleek alleen toch echt van het nestje van 10 januari te zijn.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?
Als mijn moeder en ik een gesprek hebben, dan kan hij van de één naar de ander kijken net alsof hij het hele gesprek volgt. Of als je namen van andere dieren noemt, dan gaat zijn hele koppie scheef. Al heeft hij dat ook met alle woorden die eindigen met een ie klank zoals bijvoorbeeld lolly of baby. Ook kan Balou altijd in hele rare posities slapen en enorm snurken.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdier?
Een band met je huisdieren hebben vind ik sowieso heel erg belangrijk. Ik ben ook knettergek met alle huisdieren die ik heb, want Balou is niet mijn enige huisdier. Ik denk ook zelfs dat ik wel zou kunnen zeggen dat als je niet bereid bent een band op te willen bouwen met je huisdier, dat je dan misschien ook beter niet aan eigen huisdieren zou kunnen beginnen. 

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdier?
Vooral de periode dat Balou een pup was is zeker een favoriete herinnering. Doordat hij zo jong was, was hij extra aanhankelijk. Ik had speciaal een mandje voor hem naast mijn bed staan, maar dat vond hij niks. Hij bleef dan de hele nacht piepen totdat ik hem oppakte en in bed legde. Hij ging dan helemaal opgerold op mijn kussen liggen bij mijn hoofd en dan was hij stil. Hij piepte dan alleen weer als hij moest poepen of plassen en dan zette ik hem naast het bed zodat hij naar een krant kon die daar lag. Alleen één keer was het wel heel zielig. In mijn slaap had ik hem schijnbaar uit bed gedrukt, want hij zat ineens naast het bed te piepen dat hij weer op het bed wilde.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdier?
Ik noem hem vooral vaak Loet, Loetje of Loetie. Ook luistert hij als je hem Hondje noemt en als je zegt Jongens. Dan weet hij dat hij en Max, de hond van mijn moeder, geroepen worden en ze iets lekkers krijgen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat meer over Balou te weten te komen. Zoals ik al vertelde heb ik nog meer huisdieren. Deze komen ook nog zeker eens voorbij op mijn blog, maar vandaag vond ik het leuk een heel artikel aan Balou te wijden op zijn verjaardag.

Ik weet helaas niet wie van jullie allemaal huisdieren hebben, dus ik tag drie personen waarvan ik het zeker weet. Mocht je een huisdier hebben en ik heb je niet getagd, dan mag je hem uiteraard ook overnemen. De mensen die ik tag zijn : Kimberly, Petra en Mariëlle

Veel Liefs,
Lies