donderdag 19 maart 2015

Tag : De Blogspiratietag

Door Els werd ik getagd voor de blogspiratietag. Dankjewel hiervoor! De naam verklapt het al een beetje, want deze tag staat helemaal in het teken van waar jij je inspiratie vandaan haalt bij het bloggen. Ben je daarom benieuwd of ik wel eens last heb van een writer's block of wat mij zoal helpt bij het vinden van inspiratie voor artikelen? Lees dan snel verder om hier achter te komen.

Zoals veel tags heeft deze tag uiteraard een paar eenvoudige regels. Je moet namelijk een afbeelding gebruiken die jou inspireert, de 10 vragen beantwoorden die bij deze tag horen en vijf andere bloggers nomineren. De inspiratie foto die ik gekozen heb is eigenlijk gewoon een foto die ik buiten heb gemaakt. Vooral omdat alles waar ik ga, sta of heenga inspiratie voor mij is of kan zijn. Nu snel door naar de vragen!

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggersblock aan?
Ik loop zeker wel eens tegen een writer's block aan. Al is dat niet zozeer dat ik niet weet waar ik over kan schrijven, maar meer dat de woorden er gewoon niet goed uitkomen. Wat mij trouwens ook wel vaak overkomt is dat ik denk een heel leuk idee te hebben en dan blijk ik daar allang een keer iets over geschreven te hebben haha.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?
Heel gefrustreerd! Zoals ik bij de vorige vraag al vertelde overkomt mij dat best vaak dat ik even totaal niet weet hoe ik iets moet schrijven. Ik verwijder dan telkens weer hele teksten en begin weer opnieuw. Als het dan na een aantal keer verwijderen en weer schrijven nog niet lukt, dan raak ik heel gefrustreerd erdoor. Vaak voelt mijn hoofd dan ook ineens helemaal vol waardoor ik ook niet meer helder kan denken. Eerder bleef ik dan mezelf pushen om toch echt dat artikel voor elkaar te krijgen. Nu kies ik er dan vaak voor om even iets anders te doen zodat ik weer helder kan denken erna. Zelf denk ik ook dat het een beetje met mijn verlegenheid te maken heeft dat ik het soms zo moeilijk vind om uit mijn woorden te komen. Vooral ook omdat je bij verlegenheid vaak bang bent iets verkeerds te zeggen of te verwoorden.

Hoe blijf je gefocust tijdens het schrijven van een bericht?
Niet! Haha. Ik ben echt iemand die door alles afgeleid kan worden en mij ook af laat leiden. Ik hoor alles en ik zie alles en dan na een tijdje besef ik mij dat ik een artikel aan het schrijven was. De beste manier voor mij is dan ook dat ik echt in een stille ruimte ben met hooguit een muziekje op de achtergrond. Ik ben daarom momenteel samen met mijn moeder bezig om stukje bij beetje de logeerkamer op te knappen en daar voor ons beide een rustig plekje te creëren.  

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?
Ik heb sowieso altijd een klein notitieboekje bij mij of thuis in de buurt liggen. Zodra mij iets te binnen schiet schrijf ik dat gelijk op. Ook 's nachts gebeurt het mij heel erg vaak dat ik nog inspiratie krijg. Op die momenten sla ik het gelijk als een notitie op in mijn telefoon zodat ik het de volgende dag in mijn notitieboekje kan schrijven. Misschien dat het niet helemaal onder een brainstorm-techniek valt, maar het is wel hetgeen wat voor mij werkt. 

Helpt muziek ook als je bloginspiratie zoekt?
Ik luister heel veel muziek, maar ik kan mij niet een moment herinneren dat ik er echt eens inspiratie uit heb gehaald. Muziek luisteren is voor mij meer een ontspanning of even lekker een uit-mijn-dak-gaan momentje.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Eigenlijk overal wel. Ik heb niet echt een specifieke plek waar ik mijn beste ideeën krijg. Ik kan al ideeën krijgen door een gesprek wat ik met iemand in mijn omgeving heb, iets wat ik meemaak of zelfs door iets wat ik in een winkel zie staan.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Momenteel schrijf ik al mijn artikelen nog steeds gewoon in de woonkamer. Ik zit dan met de laptop aan de eettafel. Niet de meest ideale plek als je zo snel afgeleid bent, maar voor nu red ik mij er wel prima. Al hoop ik wel dat we binnenkort in ieder geval de logeerkamer helemaal klaar hebben en dat ik daar aan de slag kan. Is voor mijn moeder denk ik ook wat prettiger als de hele eettafel niet meer vol ligt met producten haha.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het niet meer weet?
Ik denk dat de vorige vraag al een beetje verraden heeft dat ik geen bureau heb waar ik aan werk haha. Een ware blogbijbel heb ik ook niet echt. Ik gebruik vooral gewoon mijn eigen inspiratie notitieboekje. Al zijn er wel boeken waarvan het mij leuk lijkt om ze eens te lezen. Zoals bijvoorbeeld De Blog Bijbel van Carlijn Bekker.

Welke bloggers inspireren jou?
Ik heb zelf niet een specifieke blogger die mij inspireert, want ik denk dat elke blogger je wel kan inspireren op zijn of haar eigen manier. Ik vind het ook altijd wel belangrijk dat je als blogger jezelf bent en schrijft over alles wat jij leuk vind en ook juist daar je inspiratie uithaalt.  

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Zoals ik al eerder vertelde kan ik eigenlijk overal inspiratie uithalen en dus ook alles wel zien als een inspiratiebron. Wat dat betreft merk ik dat ik eigenlijk altijd wel bewust of onbewust met mijn blog bezig ben. Er kan bijvoorbeeld zo ineens iets in een gesprek ter sprake komen waarvan ik denk van hey dat is leuk voor een artikel! 

Dat waren al mijn antwoorden op de vragen en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Dan komen we nu alweer bij de laatste stap aan die ik stiekem ook altijd het moeilijkste vind haha. Namelijk het taggen van vijf andere bloggers. Nu weet ik niet precies wie deze tag allemaal ingevuld heeft, dus ik kies gewoon willekeurig vijf bloggers uit waarvan ik wel heel benieuwd ben naar waar zij hun inspiratie vandaan halen. Ik nomineer daarom :

Wat is jouw ultieme tip om uit een writer's block te komen?

Veel Liefs,
Lies