maandag 21 januari 2013

Goede voornemens : Een beter slaapritme en afvallen

Ik ben nog niet helemaal de oude, maar ik voel me al wel weer stukken beter en niet echt ziekjes meer. Als ik mij weer beter zou voelen zou ik beginnen met 2 voornemens die ik heb voor dit jaar. Dat is het afvallen en een beter slaapritme krijgen. Benieuwd hoe ik dit ga aanpakken? Kijk dan snel verder........

Toen ik vorige maand op de weegschaal stond schrok ik toch wel. Ik wist wel dat ik aangekomen was en dat merkte ik ook vooral aan mijn broeken die toch steeds kleiner leken te worden. Alleen dat ik alweer 10,5 kg was aangekomen in een jaar tijd had ik niet verwacht. Of eigenlijk is het de laatste maand nog wat omhoog gegaan en ben ik inmiddels 11,5 kg aangekomen. Ik weet wel de reden hoe dit gekomen is en ik zal het een beetje kort uitleggen.
December 2011 kreeg ik last van slik en stik angst. Ik was een paar zoute krakelingen aan het eten en ineens lukte het slikken niet en bleef er een krakeling in mijn keel hangen. Het is niet dat die in mijn luchtpijp kwam, maar het slikken lukte gewoon even niet. Daar schrok ik zo van dat het slik en stik angst is geworden en het eten en drinken heel moeizaam ging. Het gevolg van weinig eten of drinken is veel afvallen. Dit gebeurde ook en ik viel in 3 weken tijd 6 kilo af. Ik ben mij toen weer op de ongezonde dingen gaan storten zodat ik weinig hoefde te eten, maar het afvallen wel zou stoppen. Stukje bij beetje ging het gezonde eten en drinken weer beter, maar mijn eetverslaving met enorme eetbuien wat ik altijd heb gehad kwam daardoor dubbel zo hard terug. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu in Januari alweer 11,5 kg ben aangekomen.

Nu kan ik me er rot over voelen, maar daar schiet ik natuurlijk niks mee op. De enige oplossing is het afvallen weer op een gezonde manier gaan oppakken en dan zo naar mijn streef van 60 kg te gaan. Hoe ik dat ga doen? Ik eet 6 maaltijden per dag en dat betekent 3 grote maaltijden en 3 tussendoortjes. Ook mag ik 1 dag in de week een dagje zondigen. Dit kan zijn met een keer een patatje, een klein beetje chips of een klein stukje chocolade. Daarnaast natuurlijk weer sporten en de sport die ik doe is Zumba. Eigenlijk doe ik precies hetzelfde als waarmee ik al eens 29 kg verloor. Dat deze manier werkt weet ik dus zeker, maar ik weet ook dat het afvallen veel zware momenten kent. 
Ook mijn voornemen om een beter slaaprtime te krijgen begin ik nu gelijk mee. Ik slaap de laatste maanden zo weinig uurtjes per nacht dat het gewoon niet gezond meer is. Ook daar ga ik mee aan de slag. Hoe ik dat precies ga doen weet ik nog niet, maar ik denk in het begin door eerst maar eens vroeger in bed te gaan liggen met een kop goede nachtrust thee en een tijdschrift. Mocht dat niet werken ga ik op zoek naar een andere manier.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn goede voornemens te lezen ook al begin ik er wat later aan doordat ik eerst jarig was en daarna ziekjes ben geweest. Misschien vinden jullie het ook leuk om eens een update te lezen hoe het mij vergaat met het afvallen en eventueel ook met mijn slaapritme. Laat het mij dan weten in de comments!

Hebben jullie zelf ook voornemens? Zo ja, hoe gaat het op dit moment met jouw voornemens?

Veel Liefs,
Lies