vrijdag 19 april 2013

Ken jij ze ook nog? Speelgoed rages uit mijn kindertijd

Wij zijn momenteel druk bezig om ons huis klaar te maken zodat wij in de meivakantie kunnen beginnen met het opknappen ervan. Hier hoort ook een heleboel opruimen bij en dan kom je soms nog wel eens wat tegen van vroeger. Het leek mij daarom leuk om eens wat te verzamelen wat ik vroeger gespaard heb of mee gespeeld heb. De meeste ervan zijn ook wel echt een rage geweest en wie weet herkennen jullie er ook nog wat van. Benieuwd? Kijk dan snel verder......

De Magic Twisty vond ik zo schattig vroeger, maar ik snapte maar niet hoe die toch zo onzichtbaar kon bewegen. Toch speelde ik er wel heel veel mee en vond ik het geweldig. Volgens mij zijn ze nu ook nog steeds te koop.

Met Mini Loco kon ik uren zoet zijn en ik had er ook best veel verschillende boekjes bij. Vooral het patroon wat aan de achterkant verscheen daar deed ik het toch wel echt voor. Al heb ik ook vaak vals gespeeld door hem tussendoor al om te draaien en te kijken of het patroon nog steeds klopte haha.


Plastic speentjes ik denk dat iedereen van mijn leeftijd die wel kent. Ik had er ontzettend veel en daarnaast ook andere figuurtjes zoals dolfijnen, flesjes, beertjes, rammelaars en eendjes. Op een gegeven moment kreeg je te horen dat er een giftige stof in deze hangers zaten en je ze ook niet in de mond moest doen. De rage is toen volgens mij ook snel weer weggegaan. Pas geleden zag ik ze nog weer bij de Action liggen en dat vond ik wel heel erg leuk.


Furby's zijn weer terug van weggeweest, maar als ik eerlijk ben vind ik de ouderwetse toch nog wel veel leuker. Ik had er zelf eerst 1, maar toen ze in reclame waren heb ik er nog 2 of 3 bijgekregen en dan vooral de felle kleuren furby's vond ik geweldig.


Knikkers vond ik ook altijd geweldig en zodra het mooier weer werd gingen de knikkerzakken bij iedereen weer massaal mee naar school. We hadden ook speciale tegels op het schoolplein waar een knikkerpot inzat. In die tijd heb ik veel knikkers verloren, maar ook best wel veel gewonnen.


Stickeralbums waren bij ons op school ook wel echt een rage en dan vooral deze van de Spice Girls. Elke keer 1 of 2 pakjes kopen van mijn zakgeld of af en toe van familie een pakje krijgen en dan maar hopen dat er 1 tussen zat die je nog niet had. De rest ging weer mee naar school om te ruilen.


Tamagotchi's vond ik ook geweldig. Op een gegeven moment had ik heel veel verschillende doordat ik samen met mijn nicht er aan aantal gratis had mogen uitzoeken bij de dierenwinkel. Alleen kwam er ook het moment dat ze niet meer mee mochten naar school. Mijn arme moeder heeft ze toen telkens verzorgd als ik op school zat zodat ze niet dood zouden gaan haha.


Naast de normale knikkers had ik ook magnetische knikkers. Ik maakte er hele lange rijen van en deed dan alsof het een rups was die over de grond ging. Op een gegeven moment gingen de knikkers open en zag ik de magneet die erin zat. Dit vond ik toch wel heel interessant, want ik wou altijd weten hoe iets in elkaar zat en hoe het werkte. Hierdoor is er ook best wel eens iets gesloopt door mij alleen maar omdat ik wou weten hoe het werkte en het uit elkaar ging halen.


Naast Barbies was ik vooral helemaal gek op trollen. In alle maten en kleuren had ik ze wel en familie wist ook dat ik het verzamelde waardoor ik het ook voor mijn verjaardag kreeg. Had iemand er 1 dubbel gekocht wouden ze het altijd ruilen, maar ik vond het geen probleem. Op deze manier had ik namelijk een trollentweeling! Bij de supermarkt waar wij altijd kwamen werd ik ook het trollenmeisje genoemd. Ik had altijd sieraden met trollen, haarknipjes en ook altijd ging er trol mee als ik wegging.


Wat was ik door de dolle heen toen mijn vader een tweede handse SNES kocht van vrienden van ons. Als ik bij mijn Oom was mocht ik er namelijk altijd op spelen en vond het gewoon geweldig. De spellen die ik het meeste speelde waren toch wel Super Mario All Stars, Mario Kart en Mario Paint. Ik heb deze SNES ook nog steeds en een jaar geleden heb ik het weer eens gespeeld, want ja hij werkt ook nog steeds!


De zakken chips werden massaal gekocht en alleen om de flippo's die erin zaten. Ook ik maakte mij daar schuldig aan en heb mee gedaan met de flippo's sparen. Ik heb alleen nooit de spellen ermee gespeeld zodat ik flippo's kon kwijtraken. Dat vond ik gewoon zonde en ruilde liever gewoon de dubbele die ik had.


Polly Pocket vond ik ook zo geweldig. De kleine doosjes met mini poppetjes waarmee je kon spelen. Ook zaten er altijd wel "geheime" dingen in deze doosjes en soms ontdekte ik die pas als ik ze al een hele tijd had. Ik heb er niet super veel gehad, maar diegene die had kon ik uren zoet mee zijn.


Slimy is eigenlijk best smerig als je erover nadenkt haha. Toch was het wel een hele tijd populair en had ik zelf ook mijn eigen Slimy gekregen. Vooral de scheetgeluiden ermee maken was wel iets heel leuks haha. 

En als laatste Duplo. Dingen bouwen vond ik altijd geweldig en ik had ook hele grote blokken waarmee ik een blokkenpiramide maakte die nog groter was dan ik zelf.

Dit waren een aantal dingen waar ik mij altijd uren mee kon vermaken. Het is natuurlijk nog niet alles, want er was nog wel veel meer waar ik mee gespeeld heb. Ik hoop in ieder geval dat jullie het leuk vonden om te zien.

Herkende jullie iets waar jullie zelf ook mee gespeeld of verzameld hebt? En wat was echt jouw favoriete speelgoed waar je uren zoet mee kon zijn?

Veel Liefs,
Lies