zaterdag 19 oktober 2013

Coconut Care hand & nail cream

Nu het buiten wat kouder begint te worden hebben mijn handen ook wel wat behoefte aan wat extra verzorging. Bij de Action kwam ik een tijdje geleden deze Coconut Care hand & nail cream tegen. Nu vind ik een kokos geur altijd heel erg lekker en deze creme beloofd ook nog eens je handen optimaal te voeden en verzachten. Ik nam hem mee in de hoop dat die zijn belofte na zou komen. 

De tube bevat 100 ml en heeft eigenlijk een vrij rustige uitstraling. Als ik de tube vast heb vind ik het wel een beetje eng en durf ik er niet te hard in de knijpen. Hij voelt namelijk vrij dun aan en ben zelfs bang geweest dat als ik hem dan te hard in zou drukken met de dop er nog op dat ik hem kapot zou drukkn. Nu zal dat denk ik niet zo snel gebeuren, maar toch vond ik het wel het vermelden waard. Voor de rest heb ik weinig op- of aanmerkingen aan de verpakking. Hij ziet er verder prima uit.

Hier de ingrediëntenlijst. Zelf weet ik helaas nog niet wat alle benamingen inhouden, want dat ben ik nog stukje bij beetje aan het leren. Er is sowieso wel gebruik gemaakt van kokosolie (cocos nucifera oil) en het bevat ook Q10 (ubiquinone) wat ervoor zorgt dat je huid steviger en elastischer zal aanvoelen. Daarnaast zit er ook parfum en glycerine in en deze laatste zorgt ervoor dat de huid vocht zal vasthouden en niet te vergeten als eerste staat ook water (aqua). Voor de rest werd ik helaas niet heel erg wijs uit de ingrediënten, want bij het opzoeken ervan kwam ik toch vooral tegen dat het plantaardige ingrediënten zijn. Deze moet ik jullie dus helaas schuldig blijven. Mocht jij het wel weten laat het mij dan vooral in de comments weten en natuurlijk ook als ik iets fout heb, want daar leer ik alleen maar van. 


Wat ik zeker een pluspunt vind is dat die onder de dop gesealed is. Hierdoor weet je zeker dat die nog niet open is geweest en ook niet al gebruikt is in de winkel.

Onder de seal zit een vrij grote opening voor deze crème. Normaal zou het een prima opening zijn, maar deze crème is nogal vrij dun qua structuur waardoor ik er in combinatie met de dunheid van de verpakking al snel wat meer uitdruk dan dat ik nodig heb.

Dan creme zelf die zoals ik net vertelde toch wel erg dun is van structuur en meer als een gel aanvoelt dan echt een crème  Voor diegene die de Garnier 7days handcrème hebben gebruikt die ook bij de Action te koop was is de structuur daarmee te vergelijken.

Zodra je het uit gaat smeren veranderd de dunne structuur en komt er echt een crème voor in de plaats. In het begin zal dit wat plakkerig en vettig aanvoelen, maar al snel trekt het in de huid en hou je heerlijke zachte en gehydrateerde handen over die ook nog eens heerlijk naar kokos ruiken. Of het voor de nagels zelf echt iets doet weet ik niet, maar voor mijn droge nagelriemen doet het zeker wel wat. Ook deze worden goed gehydrateerd en zien er stuk beter uit dan voor het aanbrengen van de crème. 

Al met al vind ik het prima hand en nagel crème die goed zijn werk doet en ook nog eens heerlijk ruikt. Als je van een kokosgeur houdt is dit dan ook zeker een aanrader. Het enige minpuntje vind ik dan toch dat de verpakking zo dun aanvoelt en je al snel teveel product eruit drukt.

De prijs van de Coconut Care hand & nail cream is €0,79 cent en is te koop bij de Action. Naast deze crème verkopen ze ook nog veel andere producten uit de Coconut Care lijn zoals o.a. shampoo, conditioner, body cream, gezichtsreinigingsdoekjes en body wash.

Heb jij deze hand en nagel crème al geprobeerd? En hou jij ook zo van een kokosgeur?

Veel Liefs,
Lies