woensdag 1 januari 2014

Dag 2013, hallo 2014!

Elk jaar staat voor mij weer voor een nieuw en schoon begin en probeer ik alle nare dingen van het jaar ervoor daar achter te laten en het positieve mee te nemen naar het nieuwe jaar. Vandaag wil ik daarom een beetje terugkijken op mijn voornemens van 2013 en daarnaast ook mijn nieuwe voornemens op een rijtje zetten zowel van mij persoonlijk als van mijn blog. Alleen voor ik begin met vertellen wil ik jullie natuurlijk eerst een een geweldig nieuwjaar toewensen!

Het jaar 2013 is niet altijd een heel erg leuk jaar voor mij geweest. Zo verloor ik na zeven jaar mijn baan en dat heeft er wel goed ingehakt bij mij. Toch heeft dit ook positieve dingen met zich meegebracht. In zo'n situatie leer je de mensen kennen die echt om je geven en je willen helpen. De mensen die ik ook heel erg dankbaar ben. Wat ik ook voornamelijk als voornemen had vorig jaar was dat ik aan mezelf wou werken. Ik ben een persoon die niet goed voor zichzelf opkomt en vaak teveel voor anderen klaarstaat en mezelf hierbij vergeet. En ook al is dit niet iets wat je snel afleert, dan nog kan ik op dit moment wel zeggen dat ik er aardig mee op weg ben. Zo heb ik als begin keuzes gemaakt tussen mensen die ik nog wel en niet in mijn leven wou hebben en ook als het om familieleden gaat. Diegene waar ik eigenlijk al jarenlang gedoe mee heb gehad en die mij veel pijn hebben gedaan heb ik op dit moment ook geen contact meer mee en voor mij voelt het gelukkig nog steeds als een goede keuze. Daarnaast had ik als voornemen om aan mijn angststoornis te werken en ook dat is gelukt. Ik heb minder paniekaanvallen en ook de anderen angsten zijn wat afgenomen. Vooral de decembermaand was voor mij altijd de maand waarin ik heel veel last had van mijn angststoornis en dit keer kan ik voor het eerst sinds 6 jaar zeggen dat ik echt weer van de feestdagen heb kunnen genieten zonder heel veel paniekaanvallen en dan zowel tijdens de voorbereidingen als de feestdagen zelf. Het enige wat mij het afgelopen jaar helaas niet is gelukt is om het afvallen weer op te pakken. 

Als ik kijk naar mijn blog is het dit jaar toch ook wel een heel leuk jaar geweest. Ik heb zoveel nieuwe mensen mogen begroeten op mijn blog en heb ik heel veel lieve en leuke comments van jullie mogen ontvangen die telkens weer een lach op mijn gezicht brengen. Ik wil jullie daarom ook heel erg bedanken voor het bezoeken van mijn blog en het lezen van mijn artikelen, want als ik terugkijk naar wanneer ik mijn blog ben begonnen had ik dit om eerlijk te zijn nooit verwacht.

Zoals ik zei een nieuw jaar en een nieuw, schoon begin. Ook voor dit jaar heb ik veel doelen (voornemens) gesteld die ik hoop te bereiken. Jullie hebben er gisteren al een aantal kunnen lezen in mijn Ask me anything! artikel. Zo wil ik sowieso weer gezonder gaan leven. Deze maand ga ik daarom ook beginnen met afvallen en hoop ik dit jaar mijn streefgewicht te halen. Ook wil ik weer meer gaan sporten en hoop ik dit jaar ook het roken aan te pakken. Of het mij gelijk zal lukken om er volledig mee te stoppen dat weet ik niet, maar ik ga er zeker wel aan werken en heel erg mijn best doen. Ook zal ik verder gaan met de doelen van vorig jaar dat ik meer aan mezelf ga werken en ook nog meer aan het overwinnen van mijn angststoornis. Als laatste doel heb ik nog het hard op zoek gaan naar een nieuwe baan en wil ik ook beginnen met mijn memory jar bij te houden, want ik heb een hele mooie pot van mijn moeder gekregen een hele tijd terug die ik helaas nooit bijgehouden heb. 

Als het om het bloggen gaat zal ik ook daar veranderingen gaan aanbrengen. Zo ga ik binnenkort aan de slag met een nieuwe layout. Een eigen domein was namelijk eerst de planning en daarvoor was ik al bezig met een layout, maar voor nu heb ik besloten dat ik eerst meer financiƫle zekerheid wil voordat ik het helemaal doorzet. Tot die tijd zal ik daarom nog hier verder gaan en vind het daarom leuk om hier dan toch een andere layout te hebben al zullen er misschien niet hele grote veranderingen plaatsvinden haha. Qua artikelen wil ik mij ook weer meer gaan richten op het beauty gedeelte, want de laatste tijd is dat toch minder geworden en dat vind ik jammer. Daarnaast zal ik ook iets meer aandacht gaan besteden aan andere dingen die ik leuk vind zoals creatief bezig zijn, muziek, boeken en films en ook zal ik meer recepten gaan plaatsen. Het maken van meer filmpjes wil ik ook gaan proberen, maar of mij dat gaat lukken weet ik niet. De filmpjes moet ik namelijk met mijn mobiel opnemen en dat vind ik niet echt de ideale manier haha. Ik ga in ieder geval mijn best doen.

Dit waren volgens mij alle doelen die ik voor het aankomende jaar gesteld heb en een kort overzichtje van hoe het afgelopen jaar voor mij was. Voor nu wil ik jullie nog heel veel geluk en liefde toewensen voor het komende jaar en dat al jullie wensen uit mogen komen.

Hebben jullie doelen gesteld voor het komende jaar die je graag wilt bereiken?

Veel Liefs,
Lies