zaterdag 19 april 2014

DIY : Waxinelichthouder opvrolijken + Onze lenteschaal

In mijn vrije tijd ben ik heel vaak creatief bezig. Ik vind het heerlijk en vooral ook  erg ontspannend. Ik kwam er alleen achter dat ik eigenlijk in de bijna twee jaar dat ik nu blog nog nooit echt een DIY heb geplaatst. Tijd om daar vandaag verandering in te brengen. Ik heb een simpele DIY voor jullie waarmee je een waxinelichthouder er net wat anders en ook vrolijker mee uit kan laten zien. Daarnaast heb ik een lenteschaal gemaakt om hier op tafel te zetten en daarbij leek het mij leuk om die ook aan jullie te laten zien. Kijk snel verder.......

Even een waarschuwing vooraf. De kwaliteit van de foto's is niet heel erg goed. Op de één of andere manier zijn de instellingen op mijn mobiel veranderd waardoor de foto's veel kleiner zijn geworden dan dat ik ze normaal maak. Dit heb ik onder het fotograferen helaas niet doorgehad, maar ik hoop dat jullie het toch goed kunnen zien.

Waxinelichthouder opvrolijken
Wat heb je nodig?

- Een waxinelichthouder met een ijzerdraad hengsel eraan (Action voor €0,49)
- Gekleurde kralen met een vrij groot oogje erin. (Deze heb ik al eens bij de Xenos gekocht)
- Rondbektang en platbektang (deze worden o.a. bij de Xenos verkocht)

Als eerste ga je aan één kant de hengsel losmaken van het potje. Dit doe je door hem gewoon iets open te drukken met de rondbektang en hierdoor kan je hem loshaken van het ringetje die aan de waxinelichthouder zelf zit.

Doordat je hem maar iets opengebogen hebt zit er nog steeds een soort van lusje aan het uiteinde. Kralen eraan doen gaat dan niet lukken, dus de volgende stap is om dat lusje helemaal terug te buigen totdat je een recht uiteinde krijgt. Dit kan je het beste met de platbektang doen.

Nu komt het leukste, want je gaat nu de kralen die je graag aan het hengsel wilt hebben eraan doen. Zelf koos ik voor allemaal verschillende kleuren kralen met witte stippen erop. Let alleen wel op dat je aan het uiteinde nog een stukje ijzerdraad vrij laat. Deze heb je namelijk nodig voor de volgende stap.

De laatste stap is denk ik het moeilijkste. Het lusje wat je bij de eerste en tweede stap hebt losgebogen en plat heb gemaakt ga je er nu weer inmaken. Dit doe je met de rondbektang. Je zet de rondbektang aan het uiteinde van het ijzerdraad en buigt hem weer naar binnen oftewel naar de kralen toe. Maak hem alleen nog niet helemaal dicht! Je gaat hem nu namelijk eerst weer in het ringetje steken waar je hem bij de eerste stap hebt uitgehaald. Als je dat gedaan hebt kan je hem aandrukken totdat die weer net zo vast zit voordat je hem losmaakte.

En hier het resultaat! Je hebt nu een waxinelichthouder die net wat vrolijker is als dat je hem gekocht had. Je zou er eventueel ook nog een lintje om kunnen doen bij de hals, maar ik vond het zelf zo al leuk en vrolijk genoeg.

Onze lenteschaal
Naast de waxinelichthouders maakte ik ook een lenteschaal om op tafel te zetten. Het is denk ik toch ook een soort van DIY en daarom plaats ik deze erbij en misschien dat jullie er inspiratie uit kunnen halen.

Wat heb ik gebruikt :
-Een glazen schaal
-Groen sisalgras (Action €0,52)
-Drie konijnenbeeldjes (Action  €1,29 per stuk)
-Lege kwarteleitjes ( Action niet duurder dan een euro)
-Vlinders en kuikentjes die ik thuis nog had liggen

Dit is hoe de schaal er uiteindelijk uitziet. Ik legde wat sisalgras op de bodem en zette daar de konijntjes in. Daarna decoreerde ik hem nog met de kwarteleitjes, vlinders en kuikentjes.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en dat jullie er misschien iets aan hebben om er zelf mee aan de slag te gaan of om inspiratie uit te kunnen halen. Ons huis is in ieder geval meer in de lentesfeer gekomen en ook voor de Pasen vind ik het erg leuk staan. Al blijft het hier ook nog zeker een hele tijd na de Pasen nog staan. Als jullie het leuk vinden wil ik ook zeker proberen om eens wat vaker een DIY te plaatsen.

Heb jij je huis als in de lentesfeer gebracht? Zo ja hoe heb je dat gedaan?

Veel Liefs,
Lies