maandag 28 april 2014

My week in pictures - Week 17

De afgelopen week stond vooral in het teken van de feestdagen. Eerst was het natuurlijk Pasen en afgelopen weekend was het ook alweer tijd voor de eerste Koningsdag. Deze dagen heb ik zelf eigenlijk weinig bijzonders gedaan. Het waren voor mij vooral dagen waarop ik het even lekker rustig aan heb gedaan met mijn moeder samen. We hebben het thuis gewoon gezellig gemaakt met wat lekkers te eten en drinken en vooral ook veel films kijken. Kijken jullie mee naar mijn week 17?

Op eerste Paasdag hebben mijn moeder en ik samen het eten klaargemaakt. Om in de Paassfeer te blijven besloten we sla te eten zodat er ook lekker gekookte eieren in konden.

Toen wij klaar waren was het tijd om te eten. Ik had ook voor het eerst tomaten door de sla gedaan. Ik vind tomaten namelijk niet lekker, maar ik wou het toch weer eens proberen. Ik merk namelijk dat ik de laatste tijd dingen die ik niet lekker vond ineens wel lekker vind. We aten overigens ook gekruide kipfilet erbij, maar ik heb mijn vlees altijd op een apart bordje liggen. 

Tijdens de Paasdagen heb ik ook even de tijd genomen om creatief aan de gang te gaan. Daaruit kwamen deze zelf ontworpen WK Duckies. Afgelopen weekend is er ook al een apart artikel over online gekomen en deze kan je hier vinden. 

We hadden behoorlijk wat eieren in huis gehaald, maar gewone gekookte eieren hadden we niet zo heel erg veel zin meer in. We besloten ze daarom te gebruiken om er gevulde eieren van te maken. Ik zie alleen op de foto dat ik ze nou niet echt heel erg charmant gevuld heb haha.

Ik ben gek op Disneyfilms, maar ik merkte dat ik er eigenlijk heel veel nog niet gezien had. We hielden daarom een Disneyfilm avond en hier keken wij Tangled (Rapunzel). Ik vond het een erg leuke film en zeker een aanrader als je graag Disney films kijkt.

Ze zijn hier al een tijdje bezig met de straat. Wat ze allemaal precies gaan doen weet ik niet, maar inmiddels is het hele wegdek al gestript en zijn aan beide kanten de stoep en de parkeerplaats opnieuw aangelegd. Ook komen er binnenkort schilders om de buitenkant van de huizen te doen. Ik hoop zelf dat ze er toch snel klaar mee zijn. Sinds ze ermee bezig zijn is ons internet namelijk totaal niet stabiel en ligt er vaak uit. 

Alcohol drink ik nooit, maar tiramisu ben ik echt gek op! Het was daarom voor mij het ideale toetje met de Pasen. Al wil ik binnenkort ook eens proberen om het zelf te maken in plaats van kant en klaar te kopen.

De buren verwachtte in de familie een baby. De buurvrouw vroeg daarom of ik misschien een geboortekaartje wou maken. Iets waar ik nooit over hoef te twijfelen, want dingen maken vind ik erg leuk en vooral voor anderen. Ik maakte een 3D kaartje, maar helaas zie je dat 3D niet terug op de foto.

Deze week kwam ook het 500e artikel online. Ik vond dit zelf toch wel een bijzonder getal. Ook al kan ik mij haast niet voorstellen dat ik echt al zoveel artikelen geschreven heb. 

Normaal komen de eendjes alleen voor het huis om brood te halen, maar nu onze straat helemaal open ligt hebben ze onze achtertuin ontdekt. Mijn moeder zag het ineens toen ze haar kleding van de waslijn haalde. Onze tuin is overigens een plek waar Tarzan de dag van zijn leven kan hebben. We hebben beide niet echt groene vingers en last van hooikoorts. Toch maken we de tuin telkens zoveel mogelijk leeg, maar het komt allemaal het jaar erop weer net zo hard terug.

Op tweede Paasdag aten wij voor de verandering weer eens zuurkool. Volgens mij is het echt veel te erg met hoe vaak er zuurkool op mijn blog voorbij komt haha. Ik ben er zo gek op dat ik het zeker wel één keer per maand eet. Dit zit overigens in de familie. Mijn vader was er namelijk ook altijd dol op en ook mijn oom en oma eten het heel veel. 

Toen ik achter de laptop zat kwam Floris op de stoel naast me liggen. Ik vond het zo lief hoe hij daar lag te slapen. Volgende maand is er ook een klein feestje, want dan wordt Floris alweer 17 jaar!

Met Koningsdag aten wij een lekkere oranje tompouce. Dit halen wij eigenlijk elk jaar in huis en het is daarom ook iets geworden wat er echt bijhoort.

Dit was alweer mijn week 17 en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. De aankomende week heb ik nog niet zo heel erg veel plannen. Wel is een vriendin van mij jarig en ga ik even bij haar langs en ga ik weer heel hard op zoek naar werk. Ik ben het thuiszitten namelijk zo zat haha. Ik wens jullie een hele fijne week toe!

Hebben jullie nog iets leuks gedaan met de feestdagen!

Veel Liefs,
Lies