donderdag 1 mei 2014

Some movies I've seen #3

Ik vind het heerlijk om 's avonds op de bank te ploffen en gewoon even de tijd te nemen om een film te kijken. De laatste tijd heb ik dat ook weer regelmatig gedaan en zo zijn er weer een aantal films aan het lijstje met films die ik gezien heb toegevoegd. Vandaag heb ik er daarvan weer een paar op een rij gezet en vertel ik er ook bij of ik het een aanrader of juist een afrader vond. Kijk snel verder.......

The Mortal Instruments: City Of Bones
Clary Fray lijkt een heel gewoon meisje, maar alles veranderd als ze getuige is van een moord in een club. Al snel komt zij erachter dat zij de enige is geweest die deze moord gezien heeft en dat ze niet zo gewoon is als ze gedacht had. De moord is namelijk gepleegd door schaduwjagers en de enige reden waarom zij het gezien heeft, was omdat zij er zelf ook één is. Vanaf dat moment staat haar leven op de kop en stapt ze wereld van de magie binnen. 

Aanrader of afrader? 
Deze film is gebaseerd op de eerste deel van de Kronieken van de onderwereld die geschreven is door Cassandra Clare. De boekenserie heb ik zelf nog niet gelezen, maar de film heb ik vorig jaar al in de bioscoop gezien. Nu die op DVD was uitgekomen moest ik hem gewoon nog een keer kijken. Het is een fantasiefilm die ook vrij veel actie bevat. Af en toe zat er voor mij ook wel een klein schrikmomentje in en dat vind ik altijd wel erg leuk als een film dat heeft. Ik vind het daarom zeker een aanrader om eens te kijken. Ik hoop zelf ook dat er zeker nog een tweede deel van uit zal komen en ook de boekenserie staat op mijn must-read lijstje.

Precious
In Harlem woont het zestienjarige meisje Claireece Precious Jones die vooral bij haar tweede naam Precious genoemd wordt. Precious is op haar jonge leeftijd al zwanger van haar tweede kindje. De vader van haar kinderen is haar eigen vader die haar al vanaf jongs af aan misbruikt en verkracht heeft. Op dit moment woont Precious bij haar moeder, maar ook daar heeft ze het alles behalve goed. Haar moeder mishandeld haar zowel geestelijk als lichamelijk. Om van haar leven te ontsnappen droomt Precious vaak van een glamoureus leven. Als ze door haar zwangerschap overgeplaatst wordt naar een andere school veranderd haar leven door de steun die zij krijgt van Miss Blu Rain. 

Aanrader of afrader? 
Ik vond dit een heel indrukwekkende film en het verhaal van Precious greep mij erg aan. Het is een film geweest waarbij ik zowel een brok in mijn keel kreeg als zelfs een beetje kwaad kon worden om wat haar aangedaan werd. De film zet je ook zeker aan het denken en ondanks dat het geen waargebeurd verhaal is, is het wel een film die voor mij een beetje onder dat genre valt qua verhaallijn. Ik vind deze film daarom ook zeker de moeite waard om hem eens te kijken.

Monsters University
Mike Wazowski droomt er al vanaf kleins af aan van om een bangmaker te worden. De beste plek daarvoor is Monsters University. Als hij dan ook toegelaten wordt voor deze universiteit kan zijn leven niet meer stuk totdat hij James. P. Sullivan oftewel Sulley daar tegenkomt. Sulley is de perfecte bangmaker in tegenstelling tot Mike. Beide laten het hier niet bij zitten en er ontstaat een concurentie strijd die zo uit de hand loopt dat ze beide uit het bankmakerij project gezet worden. Het enige wat dit kan tegenhouden is door te leren samenwerken en dan niet alleen met elkaar, want ze zullen daarnaast ook de hulp nodig hebben van een groep monsters die gezien worden als de buitenbeentjes van de universiteit.

Aanrader of afrader?
Het eerste deel Monster en co. vond ik heel erg leuk, maar daardoor verwachte ik misschien ook net iets teveel van deze film. In deze film krijg je eigenlijk een kijkje met wat zich allemaal afgespeeld heeft voor de eerste film en dat vind ik erg leuk. Ook bevat het gelukkig net zoveel humor als de eerste film. Ik kan alleen niet zeggen dat deze film de vorige heeft overtroffen. Het is daarom een leuke film om eens gezien te hebben en als aanvulling op het eerste deel. 

The woman in black
Arthur Kipps is een jonge advocaat die vier jaar geleden zijn vrouw is verloren bij de geboorte van hun zoon. Inmiddels staat zijn baan op het spel, maar zijn baas besluit hem nog een laatste kans te geven. Arthur moet daarvoor afreizen naar het dorpje Cryphin Gifford om de erfenis van Eel Marsh te regelen. Als hij daarmee bezig is komt hij er al snel achter dat er in het huis van Eel een geest ronddwaalt. De geest van een vrouw die helemaal in het zwart gekleed is en op wraak uit is. 

Aanrader of afrader? 
Ik ben normaal niet zo van de horror films en zeker niet als het films zijn met geesten erin. Toch kon ik niet wegkijken bij deze film. Ik moest weten wat voor nieuwe ontdekkingen Arthur zou doen over de vrouwelijke geest die daar rondspookte en vooral ook wou ik weten wat haar redenen waren waarom ze bepaalde dingen deed. Ik kan daarom niet anders zeggen als dat ik dit ook weer een aanrader vind.

Frozen
Elsa is geboren met de kracht om sneeuw en ijs te maken. Als zij op een dag haar zusje hiermee verwond tijdens het spelen, besluiten ze dat het beter is als zij afgezonderd van de buitenwereld leeft. Hierdoor brengt ze al haar dagen door op haar kamer, weg van iedereen en ook weg van haar zusje Anna. Als hun ouders op een dag overlijden, dan is Elsa diegene die hen op zal moeten volgen als koningin van Arendelle. Tijdens het feest van de kroning gaat er alleen iets helemaal fout. Elsa slaat op de vlucht en het heel Arendelle zit vanaf dat moment in een eeuwige winter. Anna is alleen vastbesloten om haar zus te vinden en haar te helpen om de eeuwige winter in Arendelle te stoppen.

Aanrader of afrader?
Absoluut een aanrader! De film vind ik mooi in elkaar gezet en ook het verhaal op zich is erg goed. Er zitten ook zowel zielige momenten in als momenten waar ik heel erg moest lachen. Wat ik ook erg leuk vond is dat er toch ook wat wendingen in de film zitten die ik zelf niet zo snel aan zag komen. Al met al kan ik daarom niet anders zeggen dat als je deze film nog niet gezien hebt, dat je hem zeker eens een kans moet geven. Oh ja wel één waarschuwing. De film bevat liedjes die je nog wel eens met moeite uit je hoofd kan krijgen haha.


Dit waren alweer een aantal films die ik gezien heb de laatste tijd en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Wie weet zat er ook nog een film tussen die je nog niet gezien hebt, maar waar je nu wel heel erg benieuwd naar bent. Ik ga de komende tijd zeker weer heel veel films kijken, want zoals ik een tijdje geleden vertelde ben ik bezig met een 100 films kijken in een jaar tijd challenge. Op dit moment loop ik daar alleen iets mee achter, dus ik ben benieuwd tot hoever ik daadwerkelijk zal komen aan het eind van het jaar. 

Welke film/films zou jij anderen aanraden om die echt eens een keer te kijken?

Veel Liefs,
Lies