maandag 10 september 2012

Even kletsen....... Dromen, Slapen en Afvallen

Vandaag geef ik weer een kleine update van mijn leven. De vorige was volgens mij niet al te positief, want het ging even helemaal niet lekker met mij. Mijn angststoornis speelde weer behoorlijk op doordat ik in de vakantie mijn vaste ritme kwijt was. Op dit moment gaat het gelukkig weer stukken beter en heb ik weer wat voornemens voor mezelf waar ik mee aan de slag wil. Of ze gaan lukken weet ik niet, maar ik ga zeker wel mijn best doen. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.......

Ik ben vandaag alweer mijn 4e week in gegaan met werken. De eerste week is het natuurlijk altijd weer even wennen. Gelukkig went het al snel weer en lijkt die 6 weken vakantie alweer ver weg. Ik begin daardoor ook weer in mijn vaste ritme te komen wat erg fijn is voor mijn angststoornis, want in de vakantie ben ik toch wel in een behoorlijke terugval gekomen. Op dit moment gaat het weer een stukje beter en dat zal misschien ook te zien zijn aan de hoeveelheid artikelen op mijn blog. Op dit moment heb ik weer de kracht en energie om elke dag een bericht te plaatsen waar ik heel erg blij om ben, want ik vind het bloggen gewoon ontzettend leuk.

Dan mijn goede voornemens waar ik het over had. Ik weet van mezelf dat ik me toch wel behoorlijk verwaarloosd heb de laatste tijd. Ik heb bijvoorbeeld hele korte nachten wat overdag geen pretje is om als een halve zombie de dag door te komen. Dat is dan ook gelijk mijn eerste voornemen om mijn slaapritme weer helemaal terug te krijgen. Ik heb al vanaf jongs af aan slaapproblemen, dus ben wat dat betreft een expert op hoe ik het moet aanpakken om weer in een goed slaapritme te komen. Alleen het ook uitvoeren is weer een ander verhaal haha.
Alleen dan mijn 2e voornemen. Die is toch wel weer iets moeilijker. Ik wil namelijk proberen om weer een paar kilo af te vallen. Weer? Ja inderdaad weer een paar kilo afvallen. Sinds dat ik in de pubertijd kwam heb ik al een probleem met eten. Ik ben namelijk een emotie-eter. Daardoor was ik op een gegeven moment 90 kilo en als meid van 1.60m is dat toch wel een zeer ernstig overgewicht categorie. Ik ben daar hard mee aan de slag gegaan en vorig jaar wist ik me altijd netjes rond de 62 kilo te houden. 

Alleen in December ging het weer even helemaal mis door omstandigheden. Zoals bijvoorbeeld mijn slik en stik angst. Ik viel toen 6 kg af in 2 weken tijd. Wat gewoon veel te veel is. Ik ging zo calorierijk mogelijk eten om het afvallen maar te stoppen en dat lukte gelukkig. Stukje bij beetje begon ik ook weer normaal te eten. Alleen had ik inmiddels mezelf ook weer geleerd om alle foute dingen te eten. Op dit moment zit ik weer aan de 68 kg. Ik hoor je denken, maar Lies dat is toch helemaal niet zwaar? Het klinkt niet zwaar nee, maar voor mij is het wel overgewicht met mijn lengte en aangezien ik last heb van een iets verhoogd cholesterol is het weer tijd om er wat aan te doen. Ik wil heel langzaam en op een gezonde manier weer richting de 59 kilo. Het streefgewicht wat ik altijd heb gehad en toch echt wel een keer wil bereiken.
Dan heb ik ook nog iets gelezen vandaag op Facebook waardoor mijn dag niet meer stuk kon. Voor jullie zal het misschien minder interessant zijn tenzij je fan bent van Ronan Keating haha. Nadat ik al helemaal blij was doordat het er eindelijk een nieuw album van hem uitkwam, werd ik vanochtend nog meer verrast door het bericht dat hij volgend jaar ook nog eens een concert gaat geven in Nederland. Na 15 jaar fan te zijn van Boyzone en dus ook Ronan Keating had ik dat echt niet meer verwacht. Het was van mij als jonge meid een droom die ik nooit meer zag uitkomen. Zeker niet nadat ze in 2000 uit elkaar waren gegaan. Nu is het dus toch echt zo en voel ik me toch weer heel even dat jonge meisje die niks liever wou dan Boyzone in het echt zien. 

Ik hoop dat ik nog op tijd geld bij elkaar krijg, want het zal voor mij niet bepaald een goedkoop uitje worden om naar dat concert te gaan. Ik denk zelfs dat ik kan zeggen dat het mijn duurste uitje ooit gaat worden. Toch ga ik mijn uiterste best doen om het voor elkaar te krijgen door elk klein beetje geld wat ik overhou in de maand apart te zetten en dat ik toch eindelijk na 15 jaar een stukje Boyzone ga zien haha.

Ik denk dat jullie nu wel weer behoorlijk op de hoogte zijn van wat er in mijn leven heeft afgespeeld de laatste tijd en ik wil je bedanken voor het lezen van dit artikel.

Hebben jullie de laatste tijd nog wat leuks gedaan? Of heb jij misschien nog een droom waarvan jij hoopt dat die ooit nog uit zal komen?

Veel Liefs,
Lies