zondag 28 oktober 2012

MAX Magnetic Nail Polish

Op Twitter liet ik vorige week al weten dat ik bij de Action was geweest en iets heel leuks had gekocht. Hier zou ik snel een artikel over maken en vandaag is het zover. Bij de Action kwam ik namelijk iets nieuws tegen waar ik toch wel heel nieuwsgierig naar was. Het zijn Magnetic Nail Polish setjes. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Kijk dan snel verder.......


Er waren zeker 5 a 6 verschillende setjes met magnetische nagellak. Zelf heb ik er 3 meegenomen die ik echt leuk vond. Een setje bestaat uit 2 kleuren magnetische nagellak en een magneet waarmee je een patroon op je nagels kan maken. Van de magneten heb ik maar 2 verschillende gezien wat ik wel erg jammer vind. Koop je meerdere setjes heb je eigenlijk altijd wel magneten die hetzelfde patroon hebben. Hier had ik wel graag wat meer variatie in gezien.

Hoe werkt het?
Klinkt vrij simpel of niet? Dat is het ook zeker al is het natuurlijk wel even uitvogelen hoe je dat het beste kan doen. Bij mij is het een aantal keer mislukt doordat ik de magneet te ver er vanaf hield of juist te dichtbij. Als je hem te dichtbij gaat houden dan lijkt die een soort aantrekkingskracht te krijgen waardoor je al snel de magneet tegen je nagel aandrukt en dan kan je weer overnieuw beginnen. Het enige waar ik het niet mee eens ben is dat je de magneet maar 10 seconden boven de nagel moet houden, want dan is het patroon nog niet  mooi. Zelf hield ik hem er daarom voor de zekerheid 40 tot 50 seconden erboven. Ook zal je wel even moeten kijken hoeveel nagellak je moet aanbrengen. Sommige dekken namelijk niet in 1 keer. Dan zal je de magneet pas bij de tweede laag erboven moeten houden.

Nog een tip breng de nagellak telkens maar op 1 nagel aan. Doe je dat niet en lak je al je nagels tegelijk dan zal je het effect van de magneet niet goed meer zien doordat gedeeltes van de nagellak al gedroogd zijn door de lange wachttijd met de magneet.

Swatches:
Het eerste setje wat ik kocht bevat 2 blauwe kleuren nagellak met daarbij een streepjes magneet. Beide kleurtjes vind ik wel heel erg mooi en ook het streepjeseffect erop vind ik erg grappig.

Het tweede setjes bevat een aubergine en grijze kleur nagellak en daarbij zit een stervormige magneet. Het idee vind ik wel erg leuk, maar de sterren vind ik toch net iets minder mooi dan de streepjes. Al kan het ook zijn dat ik er toch nog mee aan de slag moet om het er mooier uit te laten zien, want ik zie ook op de foto dat ik de nagellak zelf behoorlijk slordig heb afgewerkt. Shame on me!

En dan het laatste setje met 2 groene tinten nagellak en weer de magneet met streepjes. Vooral de groene kleur aan de rechterkant vind ik heel erg mooi. Alleen op deze foto zie je een goed voorbeeld bij mijn pink wat er gebeurt als je de magneet niet lang genoeg erboven houdt. Je ziet dan maar heel licht de streepjes. Ook deze zijn weer niet zo netjes afgewerkt. Volgens mij had ik mijn dag niet helemaal met nagels lakken haha.

Ik moet zeggen dat deze nagellak mij wel erg is meegevallen, want dat het patroon zo goed te zien is dat had ik niet verwacht. Alleen het drogen van de nagellak duurt voor mij toch wel erg lang. Dit zou je eventueel wat kunnen verkorten door een sneldrogende topcoat eroverheen te doen, maar ook uit eigen ervaring weet ik dat het dan ook nog lang zal duren. Daarnaast is het niet iets wat je even snel op je nagels kan doen, want er gaat toch wel behoorlijk wat tijd inzitten.

Hebben jullie trouwens ook de nieuwe zwarte doosjes gezien van deze nagellak? Ik verwacht dat de Action het hele make-up assortiment in dit soort doosjes gaat doen. Ik heb namelijk al meer make-up in deze doosjes gezien zoals bijvoorbeeld de Oogschaduw palettes met 4 kleuren. Ik vind ze wel heel erg mooi, maar het deed mij ook wel gelijk een beetje denken aan de doosjes van MAC en vooral toen ik die van de oogschaduw zag.

De prijs is €1,49 per setje.

Wat vinden jullie van deze magnetische nagellakjes?

Veel Liefs,
Lies