maandag 13 mei 2013

Tag : Boeken (Dit of Dat)

Ik vind het heerlijk om een boek te lezen. Eerder waren dat vooral dunne boeken, maar tegenwoordig vind ik een dik boek veel mooier om te lezen. Toen ik deze tag over boeken tegenkwam leek het mij daarom erg leuk om deze eens in te vullen. Kijken jullie mee? Lees dan snel verder.......


1. Audioboek of een echt boek?
Een echt boek vind ik veel mooier dat je de bladzijden gewoon om kan slaan en je steeds verder naar het einde van het boek komt. Ik ben bijvoorbeeld ook niet iemand voor een E-reade. Nee geef mij maar gewoon lekker een tastbaar boek.

2. Zachte of harde kaft?
Een zachte kaft, want die vind ik toch altijd fijner vasthouden. Een harde kaft maakt een boek ook snel een stuk zwaarder vind ik.

3. Fictie of non-fictie?
Dan ga ik toch wel voor non-fictie boeken. 


4. Verzonnen of de echte wereld?
Is dat niet een beetje hetzelfde als de vorige vraag? haha. Ik vind het heerlijk als je een boek leest dat je gewoon in een fantasiewereld beland, maar tegelijkertijd vind ik het ook weer mooi als er wel iets herkenbaars in het boek zit van bijvoorbeeld je eigen leven of je gevoelens.

5. Harry Potter of Twilight?
Dat is voor mij een hele makkelijke. Twilight! Ik ben gewoon echt Twilight verslaafd. De boeken van Harry Potter heb ik om eerlijk te zijn ook nog nooit gelezen, maar daarvan heb ik wel alle films gezien. De films daarvan vond ik wel heel erg mooi, maar qua verhaal voor een boek ga ik toch wel zeker voor Twilight.


6. Geleend of gekocht?
Dat is best een moeilijke. Ik vind een gekocht boek altijd wel erg mooi dat als het een mooi boek was dat je hem daarna ergens weg kan zetten en zo weer tevoorschijn kan halen als je hem nog een keer wilt lezen. Alleen een geleend boek vind ik weer handiger als je niet zeker weet of je een boek wel echt mooi gaat vinden.

7. Boekenwinkel of online?
Ik doe het eigenlijk beide heel veel. Zo kijk ik altijd veel op Marktplaats, De Slegte en Bol.com en daar koop ik ook regelmatig wat. Alleen vind ik het ook heerlijk om gewoon tussen de boeken te snuffelen in de winkel en ook daar koop ik dan regelmatig wat. Ik ga bijvoorbeeld ook best vaak naar de Kringloop winkel om daar tussen alle 2e handse boeken te snuffelen.


8. Eenmalig boek of trilogie?
Een trilogie vind ik toch wel mooier, want als ik een eenmalig boek heb om te lezen vind ik het altijd jammer als je hem dan uit hebt. Ik zit dan toch wel op de manier van hmm dit was het dan. Bij een trilogie kan je er weer naar uitkijken om het volgende deel te lezen zodat het verhaal nog verder gaat.

9. Zwaar en dik of lief en kort?
Dat is ook wel weer een hele moeilijke. Als er zwaar wordt bedoeld op de manier van dat je veel moet nadenken bij het boek, dan ga ik toch wel voor een lief en kort boek. Ik hou namelijk van luchtige boeken die gewoon lekker makkelijk weglezen. Alleen hou ik er dan wel van als het een dik boek is, maar dat was geen opties bij deze vraag haha.


10. Romantisch of actie?
Romantische boeken vind ik wel heel mooi, maar af en toe een klein beetje actie ertussendoor hoor je mij ook zeker niet over klagen.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
In een knusse omgeving vind ik het fijnste en dan heb ik het ook het liefst zo stil mogelijk om mij heen. Als ik teveel geluiden hoor dan ben ik heel snel afgeleid en lees ik soms wel 3 of 4 keer hetzelfde stukje. Vooral in bed een boek lezen vind ik erg fijn.


12. Warme chocolademelk of koffie?
Ik ben aan beide eigenlijk wel heel erg verslaafd, maar als ik dan toch echt moet kiezen wordt het de chocolademelk. Ik denk dat mijn chocolade verslaving net iets groter is als mijn koffie verslaving haha.

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Dan toch wel echt zelf beslissen. Ik vind het wel leuk om te weten wat anderen over een bepaald boek zeggen, maar ik trek mij er nooit veel van aan. Iedereen is anders, dus wat een ander als een slecht boek ziet kan ik misschien wel heel mooi vinden en andersom ook.

Dit was mijn dit of dat boeken tag en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Ik ben nu wel heel benieuwd hou jij ook van lezen of ga je misschien toch liever voor een film om te kijken?

Veel Liefs,
Lies

bron foto's