zaterdag 3 januari 2015

15 boeken die ik gelezen heb in 2014

Als boekenwurm heb ik het afgelopen jaar weer een aantal boeken uitgelezen. Ik was wel benieuwd naar hoeveel het er precies waren, dus ik pakte alle boeken erbij van het afgelopen jaar. Het waren er in totaal 15 en vandaag laat ik jullie zien welke boeken dat allemaal waren. Al waren het voornamelijk allemaal series die ik gelezen. heb. Kijk snel verder.......

Academicus Vampyrus (deel 1 t/m 6)
Toen ik deze serie bij Kruidvat zag liggen en de achterkant las werd ik wel heel nieuwsgierig. Helaas was alleen overal het eerste deel uitverkocht, maar na een aantal maanden kwam ik hem gelukkig tweedehands tegen. Toen ik eenmaal het eerste deel uit had kon ik niet meer stoppen en voor ik het wist had ik alle delen uitgelezen. Het eerste deel staat niet op de foto, want hier wou mijn moeder graag in beginnen. Ik heb hem toen voor haar ergens neergelegd zodat ze hem kon pakken wanneer ze wilde, maar ik ben zo slim geweest om te vergeten waar ik hem heb neergelegd. Het is dus geen goede plek geweest om hem neer te leggen haha.

De serie bestaat uit zes delen : Academicus Vampyrus, IJskoud, Schaduwkus, Bloedbelofte, Geestesband en Offergave. Ze zijn geschreven door Richelle Mead.

Gemma Doyle Trilogie (deel 1 t/m 3b)
De Gemma Doyle Trilogie kwam ik ook tegen bij Kruidvat en zijn ook weer een gok geweest. Ik merkte dat ik er wel even in moest komen bij het eerste boek, maar al snel moest ik weten hoe het verder ging en had deze serie mij compleet in haar macht.

Er zijn in totaal vier boeken verkrijgbaar : Een verschrikkelijke schoonheid, Opstand van de engelen, Eindeloze verte - Het troebele tij en Eindeloze verte - De rood van de strijd. De boeken zijn geschreven door Libba Bray.

Blood of Eden (deel 1 t/m 3)
Van Julie Kagawa had ik al The Iron Fey serie gelezen en deze vond ik geweldig. Toen dan ook eindelijk het laatste deel van Blood of Eden eraan zat te komen wist ik niet hoe snel ik met de eerste twee delen moest beginnen. Ook deze serie van Julie heeft mij zeker niet teleurgesteld en had ik ook al heel snel uitgelezen.

In totaal zijn er drie delen verkrijgbaar : Onsterfelijk, Bloedband en Offergave. Zoals ik al vertelde zijn ze geschreven door Julie Kagawa.

De Hongerspelen (deel 1 & 2)
De Hongerspelen boeken stonden al een tijdje op mijn must-read lijstje. Het afgelopen jaar was het dan ook eindelijk zover dat ik erin begon. Nog net voor oud en nieuw las ik deel twee uit en inmiddels ben ik bezig in het derde deel. Tot nu toe heeft deze serie mij zeker niet teleurgesteld en ben ik heel benieuwd hoe deel drie zal aflopen.

Er zijn in totaal drie boeken verkrijgbaar : De hongerspelen. Vlammen en Spotgaai. Ze zijn geschreven door Suzanne Collins.

Dit waren alweer alle boeken die ik vorig jaar heb uitgelezen. Tussendoor ben ik nog wel begonnen in het boek Fatale liefde van Carry Slee, maar om eerlijk te zijn viel die mij wat tegen. Ik kon mezelf daarbij ook niet zover krijgen om hem helemaal uit te lezen en na een paar hoofdstukken heb ik hem aan de kant gelegd. Wie weet dat ik hem dit jaar nog eens een kans geef, maar dat betwijfel ik wel een beetje. 

Heb jij het afgelopen jaar veel boeken uitgelezen of vind je lezen echt helemaal niks?

Veel Liefs,
Lies