zondag 16 september 2012

Bewegen zonder dat ik naar de sportschool ga

Als de herfst eraan komt en weer wat koeler aan het worden is, dan begint het bij mij altijd weer te kriebelen om te gaan sporten en veel te bewegen. Vooral het gevoel wat ik er van krijg vind ik heerlijk. In de Herfst en Winter krijg ik namelijk ook snel last van dipjes en wist je dat sporten daar ook tegen helpt? Daarom ga ik de komende tijd weer beginnen met me lekker in het zweet te werken. In de sportschool sporten? Nee dat doe ik niet. Ik sport en beweeg altijd in huis of haal het uit de dagelijkse dingen. Daarom wil ik jullie vandaag graag laten zien wat ik dan aan sport en beweging doe waarvoor ik niet naar de sportschool hoef te gaan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.......

Als eerste skeeleren. Volgens mij doen de meeste dat als het warm weer is, maar ik vind het juist heerlijk om het te doen als het wat koeler is. Alleen ben ik mijn skeelers op 1 of andere manier kwijtgeraakt. Ze moeten wel ergens in huis liggen, maar kan ze zo snel nergens vinden. Ik ga ze zeker weer opzoeken, want heb echt weer zin om te gaan skeeleren.
Je verbrand er misschien niet super veel calorien mee, maar toch vind ik heel fijn om te doen. Ik doe dit vooral met een DVD of ik pak mijn Nintendo DS erbij en ga zo even lekker een half uurtje tot een uur Yoga doen. Naast dat het goed is voor je lichaam is het ook nog eens heel goed voor je geest.
Mede dankzij Zumba ben ik heel wat kilo's afgevallen. Ik vond sporten namelijk echt 10 keer niks, maar ik moest het toch gaan doen als ik wou afvallen. Eerst begon ik met wat Zumba work-outs op YouTube, maar al snel wou ik ook de DVD serie hebben. Inmiddels heb ik zowel de oude serie met DVD's als de nieuwe serie. Ook speel ik regelmatig het Zumba Wii spel.
Misschien niet je favoriete bezigheid, want dat is het van mij ook absoluut niet. Alleen moet er toch opgeruimd en schoongemaakt worden en het mooie ervan is dat je er ook gelijk beweging door hebt. Zet je favoriete muziek op en zing maar hard mee onder het schoonmaken en opruimen, want dat maakt het ook al een stuk leuker.
Zelf kan ik niet anders dan alles op de fiets doen, want ander vervoer heb ik niet. Toch vind ik het niet erg, want al vanaf jongs af aan fietste ik hele lange stukken met mijn vader. Ik vind fietsen gewoon heerlijk en vooral in de herfst. Je ziet al die mooie kleuren onderweg en de geur van als het net geregend heeft vind ik ook heerlijk.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien waar ik mijn beweging uithaal en wat ik leuk vind om qua sport te doen.

Welke sport vind jij geweldig om te doen of haal jij je beweging misschien ergens anders uit?

Veel Liefs,
Lies

Bron foto's : www.weheartit.com