donderdag 20 september 2012

Essence Intensively caring cream

Aangezien ik zeer tevreden ben over de Essence My Skin Caring Cleansing Wipes was ik ook erg nieuwsgierig naar de andere producten van de My Skin lijn. Ik heb daarom de Intensively Caring Cream meegenomen en de afgelopen 2 weken getest. Benieuwd naar mijn mening over deze gezichtscréme? Lees dan snel verder.......

Wat zegt Essence over dit product?
Maak een einde aan de droge huid met intensieve verzorging van Essence My Skin! Deze nieuwe gezichtscrème verzorgt de dorstige huid 24 uur lang, herstelt de elasticiteit en geeft energie. Granaatappel & bamboe zorgen voor een vochtboost zodat de huid niet uitdroogt. Om de dag zorgeloos te beginnen, bevat de crème bovendien uva/uvb filters die uw huid beschermen! Geniet van een intensieve verzorging en een zijdezachte en stralende teint!
De verpakking vind ik er heel erg fris uitzien door het gebruik van de vrolijke kleurtjes. Alleen het potje zelf vind ik er niet zo heel netjes uitzien. Het etiket was er namelijk behoorlijk bobbelig opgeplakt. Op de foto zelf zie je dat niet zo goed, maar dat komt doordat het etiket doorzichtig is. En oke het is maar een etiket, maar toch vind ik het altijd wel fijn als een product er netjes uitziet. Ook vind ik een potje toch net wat minder om  te gebruiken, want je gaat er toch elke keer weer met je vingers in. Dat vind ik persoonlijk niet zo erg hygiënisch.
Sorry voor het tonen van een al aangebroken pot. Ik had er al foto's van gemaakt, maar die kon ik helaas niet meer terugvinden haha. De crème zelf heeft een zalmroze kleur en ruikt eigenlijk best wel lekker. Het heeft een zoete en zeer frisse geur die niet heel overheersend is.
De structuur van deze crème moest ik heel erg aan wennen. Ik ben vooral de wat dikkere crèmes gewend en deze is juist heel erg dun. Dit geeft voor mij toch minder snel een voedend gevoel. Hierdoor ga ik er snel meer van gebruiken wat weer erg jammer is omdat je er dan minder lang mee zal doen.

Doet deze crème wat die beloofd?
Als ik heel eerlijk ben had ik de crème veel langer willen testen, maar na 1,5 week begon ik er last van te krijgen op mijn gezicht. Het begon hier en daar wat te branden en na 2 weken ben ik helemaal gestopt. Het bleef branden en mijn huid begon hier en daar rode plekjes te vertonen. Nu is mijn gezicht sowieso heel erg gevoelig, dus die reageert al snel heftig op producten. De 24 uurs werking ben ik het ook niet mee eens, want na een paar uurtjes begon mijn huid toch alweer droger aan te voelen en dan is er na een tijdje ook weinig meer te merken van het elastische effect wat die moet geven.

Al met al ben ik zelf dus niet erg tevreden over deze crème. Wat ik erg jammer vind nadat de cleansing wipes mij wel zo goed bevielen en mijn huid en zelfs mijn ogen daar wel tegen konden. Het werkt natuurlijk voor een droge tot normale huid. Misschien als je een normale huid hebt of een niet zo heel erg gevoelige huid dat het een prima crème zal zijn, maar helaas voor mij niet.

De prijs van deze crème is €1,99 voor een potje van 50 ml.

Hebben jullie deze crème al eens gebruikt? Zo ja, wat is jou ervaring?

Veel Liefs,
Lies

Wil je mijn Review over de Essence cleansing wipes ook graag lezen? Die kan je op de volgende link vinden : Essence my skin verzorgende reinigingsdoekjes