zaterdag 23 februari 2013

Essence Stay Matt lip cream - Smooth Berry

Normaal ben ik niet zo van de matte kleurtjes op mijn lippen, maar de Essence Stay Matt lip cream uit het vernieuwde assortiment maakte mij toch wel heel nieuwsgierig. De kleuren zagen er allemaal zo mooi uit en ik besloot daarom om er toch eens 1 mee te nemen en het de voordeel van de twijfel te geven. Ik heb hem getest en vandaag heb ik een review ervan voor jullie. Kijk snel verder.......

Van de Essence Stay Matt lip cream zijn in totaal 4 kleuren verkrijgbaar die stuk voor stuk erg mooi zijn, maar ik koos om te beginnen het felroze kleurtje 02 Smooth Berry in de hoop dat die erg mooi zou zijn. Daarna kon ik altijd nog de andere 3 kleuren met de tijd kopen. Deze lip cream beloofd long lasting te zijn, dus ook daar was ik erg benieuwd naar of die langer zou blijven zitten dan ik gewend ben.
De verpakking vind ik wel erg leuk met de grijze dop en accenten. Zodra je hem open hebt zie je toch wel een hele fijne en zachte applicator die te vergelijken is met die van een lipgloss. Het uiterlijk was ik daarom al heel snel tevreden over en de applicator ook zeker toen ik hem gebruikt had, want het precies aanbrengen gaat best makkelijk hiermee.

De eerste foto van de swatch maakte ik in gewoon daglicht en de tweede met flits. Zoals je ziet bij de flitsfoto is het echt een mooie matte kleur. Geen shimmer of glittertje te bekennen, maar de pigmentatie dat is echt wow! Ik heb hier maar 1 keer over mijn hand gestreken met de applicator en dat gebeurt mij niet vaak dat het er dan al zo mooi uitziet. Ook zeker weer een groot pluspunt.

Ook op de lippen is de pigmentatie gewoon super. Het geeft je lippen een mooie felroze kleur en voelt ook erg prettig aan. Het plakt niet extreem en het droogt je lippen ook niet heel erg uit.

Dan het long lasting effect doet die ook wat het beloofd. Op zich wel, maar het is niet echt eet en drink bestendig. Deze foto is 4 uur nadat ik de lip cream aangebracht had en na 1 glas drinken en een broodje zat het er nog redelijk op alleen naarmate die 4 uur verstreek en ik meer had gegeten en gedronken was de kleur toch wel bijna weg. Je ziet nog wel een roze gloed over de lippen, maar wil je de kleur zo houden als dat je hem aanbracht zal je hem toch wel weer moeten bijwerken nadat je wat gegeten of gedronken hebt.

Op zich ben ik zeer tevreden over deze Essence Stay Matt lip cream. De pigmentatie is geweldig en voelt fijn aan op de lippen. Ook de verpakking ziet er erg leuk uit en aanbrengen gaat prima. Alleen het long lasting effect zal je alleen merken als je weinig eet en drinkt al laat die altijd nog wel een roze gloed achter op de lippen. Ik vind het zeker wel een aanrader en denk ook wel dat ik nog een andere kleur hiervan ga kopen.

Prijs : €1,99

Wat vinden jullie van de Essence Stay Matt lip cream en hebben jullie er misschien zelf al 1 gekocht?

Veel Liefs,
Lies