woensdag 26 februari 2014

Fa Shower + Lotion Pomegranate

In deze periode van het jaar heeft mijn huid toch altijd wel producten nodig die meer hydrateren. Ik heb namelijk vrij snel last van een droge huid door de kou. Ik ben alleen ook iemand die nog wel eens wat te lui is om aan de slag te gaan met een body lotion of body butter. Een douchegel met een body lotion erin is dan toch wel erg handig. De laatste tijd heb ik daarom ook regelmatig de Fa Shower + Lotion Pomegranate gebruikt en vandaag vertel ik jullie wat ik van deze douchegel vind.

De Fa Shower + Lotion douchegel zit in een flacon die we zeker allemaal wel kennen als het om de Fa douchegels gaat. Deze flacon heeft alleen een gouden kleur en heeft boven aan de dop een doorzichtig rood gedeelte. De douchegel bevat een body lotion die beloofd de huid optimaal te verzorgen en te hydraten en ruikt naar granaatappel.

De douchegel gebruik je op precies dezelfde manier als dat je elke andere douchegel gebruikt en dat vind ik zelf wel erg handig. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de Nivea Onder De Douche producten, die ik erg fijn vind, dan is dat toch een product die je apart moet aanbrengen nadat je je gewassen hebt met een douchegel. Bij deze van Fa is dat dus niet het geval en dat scheelt toch net weer iets meer tijd.

Hierbij ook de ingrediëntenlijst. Er zit sowieso wel SLES in, dus als je dit liever niet in een product ziet zou ik deze douchegel overslaan. Voor de rest zijn er ook wel goede ingredienten te vinden in deze douchegel. Neem bijvoorbeeld Nicinamide die ervoor zorgt dat je huid minder vocht verliest, je beschermd tegen invloeden van buitenaf en ook nog eens ontstekingsremmend werkt. Het ligt er dus maar net aan wat jij zelf wel en niet graag in een douchegel ziet zitten.

De geur van de douchegel vind ik zelf heel erg lekker. Het is de geur granaatappel, maar ik zou het meer omschrijven als de geur van zoete appeltjes. De douchegel voelt erg zacht aan op de huid en tijdens het wassen zal die zowel schuim als een crème-achtig laagje op je huid achterlaten. Ook na het afdrogen voelt mijn huid nog erg zacht en ook gehydrateerd aan. Ik kan alleen niet zeggen dat het echt net zo goed gehydrateerd aanvoelt als dat je een gewone body lotion zou gebruiken.

Al met al ben ik zeker tevreden over deze douchegel. De geur is lekker en het laat je huid ook zijdezacht en gehydrateerd aanvoelen. Alleen voor de zeer droge huid zal het geen douchegel zijn om dagelijks te gebruiken in de winterperiode. Daarvoor hydrateerd die helaas net iets te weinig. Ik gebruik het daarom ook gewoon af en toe tussendoor als ik echt een lui momentje heb en de andere dagen gebruik ik gewoon na het douchen een body lotion of body butter.

De Fa Shower + Lotion Pomegranate is te koop bij de meeste drogisterijen voor de adviesprijs van €3,29 voor 250 ml. Naast de pomegranate is er ook nog een andere variant te koop en dat is avocado.

Wat vind jij van een douchegel met een body lotion erin? En heb jij deze misschien al eens geprobeerd?

Veel Liefs,
Lies