dinsdag 11 februari 2014

Kruidvat sensitive deoroller silky fresh

Deodorant is voor mij echt een onmisbaar verzorgingsproduct. De laatste tijd verkies ik alleen een deoroller boven een spray en stap ik vrijwel nooit af van mijn favoriete merk Rexona. Nu is Rexona alleen helaas best wel een beetje prijzig. Het leek mij daarom leuk om tussendoor ook eens goedkopere deorollers de kans te geven in de hoop dat ik er één tegen zal komen die mij zal verbazen. De eerste die ik geprobeerd heb is de Kruidvat Sensitive deoroller Silky Fresh en vandaag vertel ik wat ik van deze deoroller vind.

Ze hebben van deze deorollers verschillende varianten, maar zelf heb ik de sensitive meegenomen. Van een deodorant met alcohol gaan namelijk mijn oksels erg branden en dit was de enige van deze lijn die ik zag dat die zonder alcohol was. De verpakking kan ik eigenlijk niet anders omschrijven dan dat het echt typisch een sensitive verpakking is met de witte en lichtblauwe kleur. Op zich vind ik daar niks mis mee en is het een mooie verpakking.

Zodra je de dop eraf haalt zie je, zoals je gewent bent natuurlijk, de roller zelf en deze is gelukkig erg fijn in gebruik. Ik heb wel eens gehad dat de roller oneffenheden bevatte en dat kon dan nog wel eens pijnlijk zijn bij het aanbrengen. Bij deze roller is dat dus gelukkig niet het geval. Ook komt de geur je al tegelijk tegemoet. Het is een hele zachte en ietwat zoete geur.

Voor diegene die graag de ingrediëntenlijst zien heb ik daar ook een foto van gemaakt. Op de voorkant van deoroller stond dat er aloe vera in zit en deze vind ik ook terug in de lijst. Het enige wat mij ook opviel is dat er toch wel ontzettend veel parabenen inzitten. Nu heb ik hier zelf niet echt problemen mee, maar voor diegene die dat liever willen vermijden is deze deodorant geen aanrader.

De deodorant zelf beschermde mij goed tegen transpiratiegeur, maar de beloofde 24 uur haalt die niet.  Ook zal de deodorant niks doen tegen het transpireren zelf. Dan kom ik nu bij iets wat ik echt een groot minpunt vond. De deodorant maakt je oksels namelijk heel erg nat en het droogt ook niet snel op. Het duurde daarom een hele tijd voordat ik mijn kleding aan kon trekken. Ook had ik het idee dat de roller zelf wat lekte, want elke keer als ik de roller openmaakte waren zowel het rolgedeelte als de dop zeiknat en daardoor was die ook redelijk snel op. Nu weet ik niet of dat toevallig alleen bij deze roller is dat er misschien een fabrieksfoutje inzit, maar voor mij is het wel een echt minpunt.

Ik heb hele gemengde gevoelens over deze deoroller van de Kruidvat. De geur is lekker, mijn gevoelige oksels kunnen er goed tegen en het beschermd ook goed tegen een transpiratiegeur. Alleen dat de oksels zo nat worden, het niet snel opdroogt en dat de roller zo onder het product komt te zitten zijn voor mij toch wel grote minpunten. Ik hou het er daarom op dat het voor mij in ieder geval geen goede vervanger is voor mijn Rexona deoroller en ga weer op zoek naar een andere budget deodorant die mij hopelijk wel zal verbazen.

De Kruidvat Sensitive deoroller Silky Fresh kost €1,09 voor 50ml

Heb jij wel eens een Kruidvat deoroller gebruikt en zo ja, wat was jouw ervaring ermee?

Veel Liefs,
Lies