maandag 17 maart 2014

Philosophy Purity Made Simple 3-in-1 Cleanser

Voortdurend ben ik op zoek naar goede producten voor mijn gezicht. Ik heb toch wel een hele gevoelige huid die bij de meeste producten een allergische reactie geeft. Nu had ik over de Purity Made Simple 3-in-1 cleanser van Philosophy heel veel positieve dingen gelezen. Het enige wat mij tegenhield was toch wel de prijs. Toen ik een kortingsbon in de brievenbus kreeg wist ik daarom ook gelijk wat ik ermee zou kopen. Inmiddels heb ik hem al een hele tijd in huis, maar een review heb ik er nog niet over geschreven. Tijd om daar vandaag verandering in te brengen.

De cleanser komt in een simpele, maar zeker ook een mooie fles. Wat ik persoonlijk erg leuk vind is de tekst die erop staat. Zelf heb ik de 240 ml variant gekocht, maar mocht je dit teveel vinden is er ook fles van 90 ml verkrijgbaar. De cleanser is daarnaast ook een veelzijdig product. Je kan hem namelijk gebruiken in plaats van een make-up remover, oogmake-up remover, gezichtsreiniger en toner. Daarnaast is het geschikt voor alle huidtypes, reinigt het de poriën diep en hydrateert het de huid. Klinkt goed toch? 

Ingrediëntenlijst :
water (aqua), sodium lauroamphoacetate, sodium trideceth sulfate, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, coco-glucoside, cocos nucifera (coconut) alcohol, peg-120 methyl glucose dioleate, aniba rosaeodora (rosewood) wood oil, geranium maculatum oil, guaiac (guaiacum officinale) extract, cymbopogon martini oil, rosa damascena extract, amyris balsamifera bark oil, santalum album (sandalwood) oil, salvia officinalis (sage) oil, cinnamomum cassia leaf oil, anthemis nobilis flower oil, daucus carota sativa (carrot) seed oil, piper nigrum (pepper) seed extract, polysorbate 20, glycerin, carbomer, triethanolamine, methylparaben, propylparaben, citric acid, imidazolidinyl urea, yellow 5 (ci 19140)

De naam Made Simple is perfect voor deze cleanser. Hij is namelijk erg makkelijk in gebruik. Je doet wat product op je handen en masseert het zachtjes in over je hele gezicht. Persoonlijk smeer ik het over een iets vochtige huid. Dit vind ik toch wat prettiger en dan gaat het ook een klein beetje schuimen. Dit is alleen niet perse nodig. Op een droge huid schijnt die het ook perfect te doen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dit zelf niet geprobeerd heb. Daarna kan je je gezicht afspoelen met lauw water (of zoals ik doe met een nat washandje) en daarna dep je het droog met een handdoek. Dat is alles, want nu ben je al klaar. 

Het product zelf is niet heel dik, maar wel ietwat romig. De geur vind ik zelf vrij moeilijk om te omschrijven. Het is geen hele heftige geur, maar juist een zachte geur waar ik als eerste wat lavendel in ruik. Nu vind ik het zelf een erg lekkere geur, maar ik zou mij voor kunnen stellen dat niet iedereen daar hetzelfde over zal denken. Daarnaast is het product ook zeer zuinig in gebruik. Je hebt er namelijk maar weinig van nodig en dat is iets wat ik zeker een groot pluspunt vind.

Ben ik tevreden over dit product? Ik kan niet anders zeggen als dat ik zeker heel erg tevreden ben over dit product. Het haalt al mijn make-up er goed en makkelijk vanaf en dan zowel van mijn gezicht als van mijn ogen. Alleen het hydraterende gedeelte wisselt een beetje bij mij. De ene keer voelt mijn huid heerlijk gevoed aan, maar de andere keer voelt het toch ietwat trekkerig aan na gebruik. Hoe dit precies komt dat het af en toe wat trekkerig is weet ik eigenlijk niet. Wat ik wel weet is dat ik dat vaker heb als ik producten gebruik die je eraf moet wassen met water. Zelf heb ik daarom het idee dat het niet door de cleanser zelf komt, maar dat ik de keren dat het ietwat trekkerig aanvoelt te enthousiast ben geweest met het eraf halen. Zeker ook omdat het maar af en toe voor is gekomen. 

Al met al vind ik het dus zeker een aanrader en ben ik heel erg blij dat ik weer een product aan mijn lijstje toe heb kunnen voegen waar mijn huid tegen kan. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is toch de prijs, want het is niet echt een budget product te noemen. Ik zal het om eerlijk te zijn daarom zelf ook alleen weer kopen als er een mooie aanbieding is. 

De Philosophy Purity Made Simple Cleanser is te koop bij ICI Paris XL.  Voor een fles van 90 ml betaal je €9,95 en voor 240 ml betaal je €18,95.

Heb jij de Philosophy Purity Made Simple al eens geprobeerd?

Veel Liefs,
Lies