zaterdag 20 september 2014

Sometimes it's time for a change

De laatste tijd is mijn leven toch wel een klein beetje een rommeltje geweest en niet alleen mijn leven, maar ook mijn blog. Zo kwamen er weer artikelen en even later zaten er weer dagen of zelfs weken tussen tot het volgende artikel. Op dit moment ben ik alles weer aan het oppakken en op een rijtje aan het zetten. Hier horen alleen wel een aantal veranderingen bij en heb ik ook een aantal doelen die ik graag wil bereiken. Vandaag deel ik er hier een paar van met jullie en dan zowel op privé gebied als van mijn blog, want ook op mijn blog wil ik een aantal veranderingen aan gaan brengen. Lees snel verder.......

Privé veranderingen en doelen

Aan mijn angsten werken 
De meeste die mij een tijdje volgen weten dat ik een angststoornis heb. Ik heb hierdoor onder andere paniekaanvallen en straatvrees. Bij een vorig persoonlijk artikel vertelde ik ook dat ik nu aangemeld was voor psychische hulp, maar na twee aanmeldingen zit ik nu na ruim vier maanden nog steeds te wachten op een bericht. Het lange wachten vind ik nu wel genoeg en daarom heb ik besloten dat ik zelf gewoon stapje voor stapje aan mijn angsten ga werken. Zo heb ik voor mezelf nu als eerste doel dat ik alleen naar buiten zal gaan en dan ook een stuk alleen zal gaan lopen/fietsen. Dat stukje zal ik steeds verder uit gaan breiden tot ik weer zover ben dat ik alleen naar de winkel durf te gaan die hier dichtbij zitten. Daar begint ook mijn volgende doel, want ook het alleen boodschappen doen durf ik niet en dat wil ik ook weer gewoon kunnen doen. Zeker nu mijn moeder weer aan het werk is zou het fijn zijn dat ik dan de boodschappen uit handen kan nemen van haar. Daarnaast wil ik ook aan de slag gaan met mindfullness. Wat ik er precies van moet verwachten weet ik nog niet, maar met wat ik erover gelezen heb lijkt het mij wel erg interessant en ik heb er ook wel vertrouwen in dat het veel voor mij kan doen. Ik ga dit overigens gewoon thuis doen met een aantal boeken en cd's. 
Een beter dagritme
Mijn dagritme is compleet verstoord. Door het thuiszitten ben ik steeds later naar bed gegaan en dan kom je automatisch ook een stuk later je bed uit. Ik geef eerlijk toe dat het zelfs gebeurde dat ik pas rond drie a vier uur 's middags mijn bed uitrolde. Daarmee ben ik nu ook al twee weken bezig om dat te veranderen. Nu mijn moeder er weer vroeg uit moet maakt zij mij wakker als ze weggaat om te werken. Ook al heb ik dan misschien eens heel kort geslapen, dan nog ga ik gewoon uit bed. Daarnaast probeer ik ook overdag een beter ritme te krijgen en dit doe ik door to-do lijstjes te maken zoals die op de foto. In de avond zet ik alles op papier wat ik de volgende dag moet en wil doen. De volgende dag werk ik het lijstje dan af. Voor diegene die het zich afvroegen is dit dus ook waarvoor ik al die notitieboekjes heb gekocht bij de Action. Deze boekjes zijn daar perfect voor.

Gezonder leven
Op dit moment sport ik niet en ook qua eten en drinken gaat het totaal niet goed. Het ene verkeerde na het andere eet en drink ik met als gevolg dat ik ook weer behoorlijk aangekomen ben. Ik ben wat betreft ook echt een emotie-eter. Ik voel mij hier niet prettig bij, dus tijd om dat ook te veranderen. Ik wil daarom weer een aantal keer per week gaan sporten en daarnaast heel erg op mijn voeding gaan letten. Het afvallen pak ik dan ook automatisch weer op. Ik wil in gedeeltes weer zo'n 23 kg gaan afvallen zodat ik weer op een gezond gewicht zit.

Blog veranderingen en doelen

Elke dag een artikel plaatsen
De laatste tijd plaatste ik heel onregelmatig artikelen, maar ik wil weer teruggaan naar elke dag een artikel plaatsen. Op dit moment lukt het mij ook weer redelijk om elke dag wat te plaatsen en daar ben ik zo blij om. Ik hou gewoon van het bloggen. Het is ook iets waar ik graag elke dag mee bezig ben, dus waarom zou ik dat niet gewoon weer doen. Het zal nu nog af en toe wel eens voorkomen dat er eens een dag geen artikel online komt, maar ik hoop dit zo weinig mogelijk te laten voorkomen.
Verandering in de onderwerpen
Wees niet bang het is niet dat ik ineens over allerlei andere dingen ga bloggen, maar ik merk wel dat er onderwerpen zijn waar ik graag meer aandacht aan wil besteden. Zo ben ik graag creatief bezig en ik laat zo af en toe ook wel eens zien wat ik gemaakt heb in een My Week in Pictures artikel, maar ik wil hier nu ook graag hele artikelen over gaan schrijven. Dit kan op de manier zijn van laten zien wat ik de laatste tijd heb gemaakt, maar ook in de vorm van een DIY of dat ik iets nieuws ga uittesten op creatief gebied. Ook wil ik meer aandacht gaan besteden aan nog twee dingen waar ik veel mee bezig ben en dat zijn boeken en films. Er zullen dus wat vaker boek en film reviews online komen op mijn blog. Voor de rest blijven de onderwerpen hetzelfde, want ook beauty blijf ik een heel erg leuk onderwerp vinden om artikelen over te schrijven en ook de persoonlijke artikelen zullen zeker blijven.

Dit was het denk ik wel zo'n beetje met alle veranderingen en ook de doelen die ik graag wil bereiken. Al heb ik op bloggebied nog een aantal andere kleine doelen zoals dat ik momenteel aan het sparen ben voor een andere camera. Ik wil graag de kwaliteit van de foto's verbeteren en ook weer filmpjes gaan maken. Een hele tijd geleden heeft namelijk mijn camera het al begeven en nu maak ik alle foto's met mijn mobiel en goede filmpjes zijn daar niet echt mee te maken. Ook wil ik met de tijd zeker gaan kijken naar een eigen domeinnaam, want dat ik iets wat ik al een hele tijd graag wil.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en ik ga heel hard aan de slag met alles. Zo af en toe zal ik ook eens een update plaatsen hoe het mij vergaat met de persoonlijke doelen en veranderingen. Ik wil jullie bij deze ook nog even bedanken voor het geduld wat jullie hebben gehad in de tijd dat er weinig tot niks online kwam en dat jullie ook mijn blog zijn blijven volgen. Ik heb zelfs in die tijd de 200 Bloglovin volgers mogen bereiken en daar sta ik nog steeds van te kijken. Zoals bij elke mijlpaal zal ik ook nu een winactie ervoor organiseren. Heel stiekem heb ik ook al een gedeelte voor de winactie in huis, maar deze zullen jullie met de tijd vanzelf online zien komen. Nogmaals heel erg bedankt!

Heb jij op dit moment iets in je leven wat je graag zou willen veranderen of een doel die je hoopt te bereiken?

Veel Liefs,
Lies