maandag 5 januari 2015

My week in pictures - Week 1

Het blijft toch altijd wel iets raars als je er ineens weer week 1 neer moet zetten. Toch is het echt alweer zover en hebben we zelfs de eerste week van 2015 alweer achter de rug. Vandaag is het daarom tijd voor de eerste My week in pictures van 2015 en ik waarschuw jullie alvast dat er weer heel veel eten voorbij zal komen. Kijken jullie mee?

Na een hele lange tijd ben ik weer eens gaan rondsnuffelen bij de Kringloop. Ik zocht wat oudere bordspellen en natuurlijk moest ik even tussen de boeken kijken. Er was niet zoveel wat mij aansprak, maar toch heb ik nog drie boeken kunnen vinden. Bij Vijftig tinten grijs ben ik alleen bang dat het echt niks voor mij is, maar voor die €1,50 wil ik het toch eens een kansje geven.

Vorige week vertelde ik al dat mijn oom bijna jarig was en voor mij hoort dat sowieso altijd een kaartje bij. Hoe oud mijn oom is geworden hoef ik denk ik niet te vertellen haha.

Na het feliciteren en het uitpakken van cadeaus was het tijd voor een appel-kruimel taartje en een heerlijke bak koffie.

Heerlijk genieten van een kopje chocolademelk. Voor mij is dat echt iets waarvan ik zo kan genieten in de winter als het buiten koud is.

Ik ben gek op lijstjes maken en het is ook nog eens heel handig. Om te voorkomen dat ik wat zou vergeten te kopen voor Oud en nieuw maakte ik daarom ook weer een lijstje.

Nooit gedacht dat ik dit ooit nog op de foto zou zetten, want ik drink totaal geen alcohol. Mijn oom drinkt het ook niet, maar hij kwam de Radler 0,0% tegen die we samen geprobeerd hebben met de Kerst. Ik vond het zo lekker dat ik thuis voor Oud en nieuw ook in huis haalde.

Met Oud en nieuw speelde mijn moeder en ik een aantal spelletjes. Zo ook het advertentiespel die ik bij de Kringloop mee had genomen. Soms komen er alleen wel hele zielige advertenties uit als je het spel speelt. Zo ook de advertentie die ik hierboven op de foto heb gezet.

Tijd om oliebollen te bakken! Ik zou eerst gewoon oliebollen kopen bij een kraam, maar op het laatste moment  besloot ik toch alles bij de supermarkt mee te nemen en ze zelf te maken. Het was de eerste keer dat ik ze zelf maakte, want normaal doet mijn moeder dat altijd.

Na het bakken van de oliebollen zijn mijn moeder en ik gezellig gaan gourmetten. We hadden alleen veel te veel gekocht, dus het meeste ging daarna de vriezer in haha.

Oké mijn oliebollen zagen er niet zo goed uit met allerlei gekke uitsteeksels eraan, maar voor een eerste keer was ik tevreden. Paar appelflappen en Berliner bollen erbij die ik gekocht had en de tafel was helemaal klaar voor Oud en nieuw.

En dan maar wachten tot het 12 uur is en je de kruk mag laten knallen. We hadden dit jaar een alcoholvrije Rosé gekocht en ik moet zeggen dat die goed te drinken was.

En toen was het 12 uur. Gelukkig Nieuwjaar!

Binnen konden we al het mooie vuurwerk bekijken die er door de buurt werd afgeschoten. Zelf koop ik nooit meer vuurwerk en ga ik ook eigenlijk nooit meer naar buiten als al het knallen begint.

Max een verwende hond? Nee joh dat lijkt maar zo haha.

Na 12 uur kwam Martijn, een vriend van ons, ook nog even langs. Ondanks de gekke vorm van mijn oliebollen vond hij ze gelukkig heel erg lekker. 

En als laatste keek ik nog de laatste aflevering van Utopia 2014. Ik heb het vanaf de eerste aflevering gevolgd en ben daarom ook wel heel benieuwd hoe het in 2015 gaat worden.

Dat was alweer mijn eerste week van 2015. Deze week ga ik het zelf lekker rustig aandoen zo na al die drukke dagen, want volgende week gaat het weer een wat drukker weekje worden. Volgende week maandag word ik namelijk alweer 28 jaar en de zaterdag erna ga ik het vieren. 

Hoe was voor jullie de eerste week van 2015?

Veel Liefs,
Lies