dinsdag 3 februari 2015

Miss Sporty peel off base coat

Een hele tijd geleden kocht ik al eens een peel off base coat van Essence. Ik keek er zo naar uit om gewoon mijn glitternagellak eraf te kunnen trekken. Helaas was het alleen geen succes. Nu kwam ik twee weken geleden deze van Miss Sporty tegen en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Zou deze wel echt werken? Lees snel verder om daar achter te komen.

De peel off base coat zit in een heel wit potje. Of eigenlijk heeft het alleen een witte dop, want de base coat is zelf wit van kleur. Daarnaast hebben ze gebruikt gemaakt van een roze met grijze opdruk. Zelf vind ik het een erg leuk en fris potje.

Op de achterkant staat heel kort en duidelijk beschreven hoe deze base coat werkt. Helaas is het wel in Engels. Zelf heb ik daar geen problemen mee, maar ik zou mij voor kunnen stellen dat sommige dat wel hebben. Er staat dat je een royale hoeveelheid aan moet brengen van de base coat en daarna moet wachten tot deze volledig transparant is geworden. Daarna kan je je nagels lakken in de kleur die je wilt. Ben je het kleurtje zat, dan kan je de nagellak er gewoon aftrekken.

Hier heb ik de base coat net aangebracht. De beste plek voor mij om foto's te maken is toch buiten, dus ik ben meteen naar buiten gesprint. Helaas was er toen al een gedeelte transparant geworden. Op mijn wijsvinger zie je nog wel goed hoeveel je aan moet brengen.

Na een tijdje zal je zien dat de nagellak volledig transparant wordt. Dan is het ook tijd om een kleur aan te gaan brengen. Zelf koos ik ervoor om Catrice C06 Call Me Princess eroverheen aan te brengen.

Uiteraard wou ik ook nog graag weten of de houdbaarheid een beetje goed was. Ik was zelf namelijk bang dat het er al heel snel af zou gaan doordat je het er ook gewoon af kan trekken. Het viel mij heel erg mee. Deze foto is namelijk een dag later genomen en in die tijd heb ik gewoon alles ermee gedaan. En dan nu het moment van de waarheid, want zou ik het er echt zo af kunnen trekken?

Het ging er perfect af! Ik merkte alleen wel dat je het beste met een andere nagel een beginnetje kan maken en dan al duwend onder de nagellak door moet gaan. Op deze manier gaat het er één gedeelte vanaf. Zou je het er echt aftrekken, dan komen er hier en daar wat scheurtjes in. Hierbij zou je dus telkens kleine stukjes eraf trekken. Het eraf halen gaat ook heel makkelijk. Je hoeft er niet veel kracht voor te zetten.

Toen ik het er eenmaal allemaal afgetrokken, of eigenlijk geduwd had, zagen mijn nagels er ook nog prima uit. Ik heb wel wat droge nagelriemen, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel in de winter. Daarnaast zitten er aan de zijkanten en richting de nagelriemen nog wel hier en daar een paar glitters. Dit zijn denk ik de plekken die ik niet geraakt heb met de base coat. 

Ik ben zelf zeer tevreden over deze peel off base coat van Miss Sporty. Stiekem had ik niet verwacht dat het echt zou werken, maar hij heeft mij doen verbazen. Het enige is alleen wel dat je echt een royale laag aan moet brengen van de base coat. Doe je er te weinig op zal het niet lukken om het er mooi af te kunnen trekken. Vanaf nu ga ik met nog veel meer plezier glitternagellak gebruiken nu ik weet dat ik het er zo makkelijk weer af kan krijgen. 

De Miss Sporty peel off base coat is onder andere te koop bij Etos, Dirx Drogist en Bol.com voor de prijs van €2,49. Je hebt dan een potje van 8 ml.

Heb jij al eens een peel off base coat gebruikt? Zo ja, wat was jouw ervaring ermee?

Veel Liefs,
Lies